70 éves GÁTI OSZKÁR

Február 21-én 70 éves GÁTI OSZKÁR színész

Nem könnyű ember, se művészként, se magánemberként. Megesett, hogy egy szinkronizálás során a Cyrano szövegét visszaadta a fordítónak, hogy ő ezt vacakot nem mondja el, el lehet képzelni, mennyire szerették ezért. De úgy van vele, ha ő rendesen megtanulta a mesterségét, tanulja meg más is az övét. Kollégái is sokat tudnának mesélni róla, de ő azt szokta mondani, hogy “ha vállat vállnak vetve dolgozunk, abban benne van egy kicsit az is, hogy a könyök könyökhöz ér.” Sorban állni sem szeret, kivált, ha azért nem jut oda időben az ügyintézőhöz, mert az például újságot olvas. Ha ő sem olvas újságot este hétkor, amikor a színházi előadásnak kezdődnie kell, őt se várakoztassák hiába.

Nehéz természete ellenére szívesen látott művész volt színpadon, filmen, tévében, szinkronban egyaránt – sőt, ez utóbbi különösen gyakran hívja, ő például Jean-Paul Belmondo állandó magyar hangja, de Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone is gyakran szólal meg az ő hangján. Sokan felismerik az utcán, például a Lóvátett lovagok, a Ki látott engem?, a Galilei és az Osztrigás Mici című film szereplőjeként, az Életképek című tévésorozat közreműködőjeként, de a fiatalok talán már elmennének mellette az utcán.

Ez a világ ugyanis nem nagyon kedvez neki, a maga alapította győri Menház Színpadot három év után tavaly kénytelen volt bezárni, s egy időben a győri zsidó temető gondnokaként dolgozott. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.