25 éves DAKOTA FANNING

Február 23-án 25 éves DAKOTA FANNING amerikai színésznő

Bátran lehet színésznőnek nevezni, hiszen filmográfiája lassan a félszáz felé közelít, s nem csak ő maga tartja magát színésznőnek, de Amerikában mindenki. Innen nézve kissé érthetetlen, de igaz, tekintélyes, ősz halántékú rendezők állnak sorban érte, befolyásos producerek keresik a kegyeit, s úgy jár-kel Hollywoodban, mint a legnagyobb filmcsillagok. Mindenhol bennfentesnek számít, játszott Tom Cruise és Robert De Niro oldalán, dolgozott Steven Spielberggel, de a legjellemzőbb Denzel Washington esete. Az Oscar-díjas színészt felkérték A tűzben edzett férfi című thriller főszerepére, de őt nem nagyon érdekelte a feladat, ezért visszamondta. A színész felesége viszont megtudta, hogy a filmben Dakota is játszik majd, s mivel az asszony látni akarta a férje oldalán Dakotát, rábeszélte a szerepre.

Dakota hatévesen kezdte a filmezést, és a magyar nézőknek is jó ismerőse, a legtöbb filmje eljutott hozzánk is, köztük a Nevem Sam, a Nagydumás kiscsajok, a Bújócska, a Malac a pácban, és az igazi világsiker, a Twilight, azaz az Alkonyat. Ez utóbbi vámpírtörténet könyvben is az utóbbi évek egyik legnagyobb dobása, s filmen is hasonló a helyzet, a szereplők a legnépszerűbb sztárok, a férfi főhős, Robert Pattinson a tini lányok legnagyobb kedvence szerte a világon.

De persze ma már Dakotára sem már mint kislányra, hanem mint nőre néznek a fiúk, hol vannak már azok az idők, amikor az egyik díjkiosztón Orlando Bloomnak kellett felemelnie, hogy felérje a mikrofont. És lassan talán majd hobbit is vált, eddig ugyanis legkedvesebb szórakozása a kötögetés volt, s ez nem nagyon illik egy milliomos sztárhoz. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.