55 éves SIPOS F. TAMÁS

Február 23-án 55 éves SIPOS F. TAMÁS popzenész

Nagyon mozgalmas gyermekkora volt, élete első hat évében Párizsban élt, úgyhogy, amikor idehaza elkezdte az első osztályt, alig tudott magyarul. Emiatt aztán nagyon nehéz helyzetbe került szegény, nem volt elég a betűkkel és a számokkal való hadakozás, még a magyar nyelvvel és a pajtásaival is meg kellett küzdenie. És amikor már minden rendben ment, az édesapját megint külszolgálatra vezényelték, ezúttal Rómába, s a kis Tomika a 7. osztályt egy olasz iskolában kezdte. Olaszul persze nem tudott egy szót se, úgyhogy kezdődött az egész elölről.

Még szerencse, hogy a zene nyelve nemzetközi, s őt hamar elbűvölte a muzsika, az itáliai kalandnak pedig megvolt az a haszna is, hogy ott hozzá lehetett férni a világ rockzenéjének legfrissebb produkcióihoz, így amikor hazatért, “elméletben” már teljesen felkészült a zenélésre. A gimiben alakított is egy zenekart, amit a Beatles utánzására talált ki, azzal a különbséggel, hogy – amint ő maga is dícséretesen elismerte – ők nem tudtak zenélni. Érettségi után a Malévnál lett jegykezelő, aztán kitanulta a fogtechnikusi mesterséget, s közben a zenében is haladt előre. Több kísérlet után a nyolcvanas évek közepén tagja lett az Exotic együttesnek, és ezzel be is futott. A csapat a Trabant című dalával lett népszerű, s bár csak pár évig létezett, e rövidke idő is elég volt hat album megjelentetésére. Ünnepeltünk később szólóban is kipróbálta magát, több önálló lemeze jelent meg, amelyek közül a Nincs baj, baby aratta a legnagyobb sikert.

Cipő halála után a Republic zenekar énekese lett, de onnan hamar távozott, mint ahogy a 2017-ben ismét összeállt Exoticban sem sokáig zenélt, az eltérő szakmai elképzelések miatt tavaly novemberben onnan is el kellett jönnie. De zenélni persze nem felejtett el, úgyhogy a rajongóinak bizonyára nem nagyon kell aggódniuk. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, magyar évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.