75 éves GLADYS KNIGHT

Május 28-án 75 éves GLADYS KNIGHT amerikai énekesnő

Az amerikai soulzene kiváló képviselője igazi fekete szépség volt, és ma is jól tartja magát. Korát meghazudtoló aktivitással veti bele magát a különböző zenei eseményekbe ma is. Nemcsak a soulban jeleskedik, de szívesen vesz részt blues-műsorokban is, egyszer például B.B. Kinggel és a blues más jeles alakjaival szerepelt együtt egy tévéshow-ban. Mint annyian fekete társai közül, ő is templomi gospel-együttesben kezdett énekelni. Hétévesen megnyert egy televíziós tehetségkutató versenyt, s családi alapon megszervezte a nevétől elválaszthatatlan Pips együttest. Első lemezüket 1961-ben jelentették meg, majd szerződést kötöttek a soul hagyományos kiadójával, a Motown-nal, s szívesen énekelték a soul korán meghalt nagyjainak, Otis Reddingnek és Marvin Gaye-nek a szerzeményeit. Gladys egyik dalát, az Every Beat Of My Heart című számot viszont Rod Stewart vitte világsikerre. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.