15 éve hunyt el SZERENCSI ÉVA

Szeptember 6-án 15 éve hunyt el SZERENCSI ÉVA színésznő

Éppen 45 éve, 1974-ben végzett a Főiskolán, és a József Attila Színház szerződtette. “Amikor friss diplomásként kikerültem a főiskoláról, habos-babos kislány voltam” – nyilatkozta egyszer, s ezt első szerepei is nagyon jól jelzik. Eljátszotta például a Pygmalion Elizáját, Shakespeare Vízkeresztjében pedig Violát, s csak erősítette a róla kialakult képet első két filmszerepe is. Előbb a Bob herceg című zenés darab tévéjáték változatában szerepelt, majd ő alakította a többszöri ismétlés jóvoltából máig népszerű Abigél című filmsorozat főszerepét.

Idővel színésznőként is elnőtt persze, s A tanítónő című darab főszerepében bebizonyíthatta, hogy nemcsak csinos nő, de tehetséges művész is. Színpadi karrierje jórészt töretlennek mondható, érdekes módon azonban az Abigél óriási sikere után nem folytatódott filmes, tévés pályafutása, felfedezte viszont a szinkron, számtalan szinkronszerepe közül kiemelkedik a Dallas című filmsorozat, amelyben az ő hangján beszélt Samantha, vagyis Linda Gray. A kamera előtti mellőzöttség különben a legkevésbé sem zavarta, színpadi feladataival tökéletesen elégedett volt, “épp annyi munkám van, amennyi mellett mellett lelkiismeretes anya lehetek” – mondta egy interjúban.

Nem csak csodás színésznő, de kedves ember is volt, szerette mindenki. Ezért is döbbentette meg az országot, hogy a gyilkos kór tragikusan fiatalon, 52 évesen ragadta el. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in halálozási évforduló, magyar évfordulók. Bookmark the permalink.