55 éves MONICA BELLUCCI

Szeptember 30-án 55 éves MONICA BELLUCCI olasz színésznő

Egy Isten háta mögötti kis olasz faluban született, s már azzal megdöbbentette a derék helybélieket, hogy nem békés családanya akart lenni, ügyvédnek készült. Pénze persze nem volt az egyetemre, a szülei sem tudták segíteni, ezért, hogy finanszírozni tudja tanulmányait, modellkedni kezdett. S mivel rendkívüli szépséggel áldotta meg a Teremtő, hamar felkapott modell lett, s mikor leszerződtette a világhírű Elite ügynökség, fájó szívvel a hírnevet, a pénzt, a csillogást választotta, s abbahagyta tanulmányait.

De azért volt annyira okos, hogy belátta, a szépség múlandó, ezért színitanulmányokba kezdett, így sima útja vezetetett a filmhez. Dino Risi fedezte fel, majd Francis Ford Coppola osztotta rá Drakula menyasszonyának szerepét. Aztán szerelmével és későbbi férjével, a szintén színész Vincent Cassellel Párizsba költözött, s a Szerelmi fészek című filmben már együtt szerepeltek. Monica az Oscar-díjas Mediterraneo révén lett nemzetközi sztár,  s  nem  fakuló szépségét a Malena című filmben is megcsodálhattuk. Sajnálni pedig a Visszafordíthatatlan című filmben volt rá okunk, amikor megerőszakolták és brutálisan megverték – amikor a filmet a Cannes-i Filmfesztiválon levetítették, a nézők egy része az ominózus jelenetnél elhagyta a termet, mert nem bírta nézni a csinos lány szenvedéseit. Szerepelt a Mátrix-filmekben, majd drámai alakításával kápráztatta el a közönséget A passió című film Mária Magdolna alakításával.

Sokak szerint ő a világ leggyönyörűbb nője, de a magánéletéről viszonylag keveset tudunk, ő maga alig nyilatkozik róla. Az persze nem titok, hogy pár éve elvált a férjétől, és két gyereke van. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.