Elhunyt KOVÁCS ZSUZSA

Elhunyt KOVÁCS ZSUZSA színésznő

Pécsett született, színész családból származott, és balettművész szeretett volna lenni. Tizenötévesen már táncosnőnek szerződött a debreceni Csokonai Színházhoz, majd színész lett a Szegedi Nemzeti Színházban. Akkor még prózai szerepeket is kapott, Shakespeare-darabokban játszott, de modern drámákban is kipróbálta magát. 1968-ban szerződött a Fővárosi Operettszínházba, s attól fogva a zenés műfaj népszerű énekes-színésznőjeként aratta sikereit.

A szubrett szerepkört osztották rá, s mindent el is játszott, amit csak lehetett. Volt Elisa a My Fair Lady-ben, az Irma, te édes címszereplője, Marcsa a Mágnás Miskában, a Csárdáskirálynőben pedig Honthy Hanna egykori szerepét, Cecíliát alakíthatta. Mindegyikben parádézott, de tehetségét mégis inkább az mutatta, hogy olyan szerepekben is csillogott, amelyek nem voltak igazán neki valók. Itt volt például a Bál a Savoyban című operett Tangolitája – egykoron a legendás Karády Katalin játszotta -, s egyedül a rendező, Vámos László hitte, hogy meg fogja oldani a feladatot. Jól hitte. S bár a színházlátogatók zenés darabokból ismerik, prózai szerepei is voltak – csak nem a színpadon, hanem a szinkronban, amely gyakran foglalkoztatta. Rendezett is, de a felelősségteljes feladat sem törölte le az arcáról az állandó kedves mosolyt.

Mint köztudott, egy időben a híres zenész, Szörényi Levente felesége volt, az ő fia az ismert muzsikus, Szörényi Örs. A nagyszerű színésznő áprilisban lett volna 75 éves. (Kalendárium Press)

This entry was posted in halálhír, nekrológ. Bookmark the permalink.