65 éves BORNAI TIBOR

Április 13-án 65 éves BORNAI TIBOR rockzenész

Meglehetősen régi motoros már a szakmában a szakállas billentyűs, aki több neves együttesben is megfordult a hetvenes években – van-e, aki nem hallotta például a Bogyó avagy a Küllőrojt együttes nevét? Avagy a Kentaurét, amely formációban már együtt játszott vele Laár András és Márton András is. A reflektorfénybe az 1981-es táncdalfesztiválon kerültek, Lengyelfi Miklóssal kiegészülve, az akkor polgárpukkasztónak tartott KFT néven.

Még sokan emlékeznek rá, amint kifestett arccal éneklik, hogy Bábu vagy. Sokat persze nem bíztak a véletlenre, mert azon a fesztiválon az ő dalukkal indult még Åcs Enikő, Bódy Magdi, Dolák-Saly Róbert és Turi Lajos is. A KFT a létezésének első évtizede alatt alkotott néhány sikeres zenei viccet, mint az Afrika és még több “igazi” zenét, mint a Macska az úton vagy a Bál az Operában, és a csapat szoros viszonyba került az Üvegtörők című film egykori hősnőjével, Hazel O’Connorral is. A KFT után Bornai dolgozott Koncz Zsuzsával, volt egy Baba Yaga névre hallgató, sokat ígérő kísérlete is, amelyben az orosz zenét próbálta a rockkal ötvözni (szintén asszonykórussal, mint annak idején a Z’Zi Labor és a veresegyházi menyecskék).

Írt zenét színpadi darabokhoz és lemezekhez, egyebek mellett a női Cseh Tamásként aposztrofált Sivó Irénnek. Aztán visszatért a KFT is, de még hogyan: Bál az Interneten címmel adott koncertjüket az érdeklődők a világhálón is nyomon követhették.(Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, magyar évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.