80 éves II. MARGIT

Április 16-án 80 éves II. MARGIT dán királynő

Miközben elfújja a szülinapi gyertyákat, talán sok alattvalójának eszébe jut, hogy nem csak fújni szeret, hanem sajnos szívni is, az uralkodónő ugyanis igen erős dohányos, napi 40 cigarettát szív, és nyilvános szereplései idején sem képes e káros szenvedélyét visszafogni. “A dán dohányipar nem is kívánhatna magának jobb reklámot mérgező termékeinek, mint királynőnket” – füstölögnek a dán egészségvédők, de a királyi felség már bizonnyal nem változik meg. Pedig lenne rá oka éppen elég, pár éve méhrákkal operálták. Ez nem titok, maga a királyi család szóvivője közölte a szomorú hírt az alattvalókkal, hozzátéve ugyanakkor, hogy a műtét sikerült, s II. Margit fel is épült.

A királynő egyébként 1972 óta uralkodik népei felett, s alattvalói nagyon szeretik. Európában az ő uralkodása kerül a legkevesebbe az adófizetőknek, Margit évente hatmillió dollárból kell, hogy kijöjjön, de ő példásan beosztja szerény javadalmazását. Egyébként ezer más dologgal is foglalkozik – nem elsősorban keresetét kiegészítendő persze. Több könyvillusztrációt is készített már, de lelkesen próbálkozik műfordítással, sőt, színházi jelmeztervezéssel is. Egyszóval művelt, kedves asszony, talán egyetlen rossz tulajdonsága van, az említett dohányzás.

Igaz a dánok ezt is képesek a javára fordítani, mondván: Margit személyében demonstrálja, hogy “Dániában szabad és demokratikus társadalmi rend uralkodik”. Ez egyébként kedvenc érve protokollfőnökének, aki persze maga is erős dohányos. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.