40 éves MACAULAY CULKIN

Augusztus 26-án 40 éves MACAULAY CULKIN amerikai színész

A már javában férfikorban lévő ünnepeltünket óvodás és kisiskolás korában úgy ünnepelték, mint Shirley Temple óta a legnagyobb gyermeksztárt, szereplése bármely film sikerét garantálta. Amikor kortársai fagyipénzért kuncsorogtak szüleiknek, ő már milliós bankszámlát mondhatott magáénak – köszönhetően az ő főszereplésével forgatott Reszkessetek betörők című filmnek, illetve utánlövéseinek.

Korán kezdett pályafutását saját szülei törték derékba: a papa és a mama összeveszett a srác felügyeleti jogán, nem sokkal később el is váltak, s később az is kiderült, hogy kis híján fenekére csaptak a fiuk által keresett 30 millió dollárnak. A Culkin gyerek ezek után, alig 15 évesen visszavonult, kitagadta a szüleit, majd feleségül vett egy még nála is fiatalabb, ismeretlen színésznőcskét. A kapcsolat persze hamar zátonyra futott, s a csalódott férj a világot jelentő deszkákon keresett vígaszt. Londonban debütált a Madame Melville című darabban: egy 15 éves diákot játszott, akit elcsábít a franciatanárnője, de alakításának fogadtatását finoman fogalmazva is szerénynek lehet nevezni. Majdnem tízéves kihagyás után állt megint kamera elé, a Party szörnyek című filmben egy éjszakai klub menedzserét alakította, ám a mozi egyetlen szenzációja ő maga volt, mármint a visszatérése, de a kritikusok szerint “felnőtt” színész sosem lesz belőle.

A magánélete sem rendeződött, talán ott romlott el végzetesen a dolog, hogy annak idején egy ágyban aludt a pop bukott királyával, szegény megboldogult Michael Jacksonnal, amint a kifehéredett énekes a perében nem átallotta bevallani. Ünnepeltünk jelenleg Brenda Song színésznővel él, de leginkább a drogokat szereti, többször is súlyos óvadék ellenében maradhatott szabadlábon, de egy évet mégis kapott, és az elvonót is megjárta. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.