35 éve hunyt el RICKY NELSON

December 31-én 35 éve hunyt el RICKY NELSON amerikai énekes

Szomorú szilvesztere volt 1985-ben az amerikai Nelson-családnak és a rock and roll népes rajongótáborának. Mindössze negyvenöt évesen repülőgép-szerencsétlenség következtében meghalt Ricky Nelson gitáros és énekes. A rock and roll második nemzedékéhez tartozó előadó jóképű legény volt, mint a méhek rajzottak körülötte a csinosnál csinosabb lányok. Emellett kellemes, mélyzengésű hangja is volt, némileg ellentmondva fiatalos fizimiskájának.

Szereplését családi berkekben kezdte, ugyanis saját rádió- és tévéműsoruk volt, ahol bátyjával együtt gyakran mikrofonhoz jutott a család szemefénye is. Dalai a western, a country és a rock and roll sajátos szövedékei: erre voltak “vevők” az amerikai fiatalok. Első listára került dala a Stood Up volt, de az igazi sikert a Gene Pitney által írott Hello Mary Lou és a Travelling Man című dalok hozták meg neki. (Érdekes egyébként, hogy Pitney-n kívül mindenkinek sikere volt ezzel a dallal, ővele viszont a kutyát sem érdekelte.) Ricky Nelson mindig friss és időszerű tudott maradni, s ezért haláláig a reflektorfényben maradhatott – ha idővel nem is ért el akkora sikereket, mint pályája elején.

Két fiú maradt utána – később aztán ők is a papa nyomdokaiba léptek: nemcsak szívtipró megjelenésükkel, de azzal is, hogy Nelsons néven sikeres duót alkottak. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei. Bookmark the permalink.