65 éves GEENA DAVIS

Január 21-én 65 éves GEENA DAVIS Oscar-díjas amerikai színésznő

A légy című film főszerepében ismerte meg a nagyközönség, s az ismeretség egyébként is kulcsszó a filmmel kapcsolatban, a forgatáson jött össze ugyanis kollégájával, Jeff Goldblummal, aki el is vette feleségül. Geena nem tapasztalatlan bakfisként ugrott bele a házasságba, korábban már volt egy férje, de ezúttal sem választott jól, a második “holtomiglan-holtodiglan” sem tartott sokáig.

De mit is várhatnánk egy butuska színésznőtől – gondolhatnánk, de súlyosan tévednénk. Geena ugyanis Hollywood egyik legintelligensebb sztárja, még a Mensa-tesztet is megírta, és így felvételt nyert a világ legeszesebb embereinek klubjába. És az ősi bölcsesség is igaz rá – miszerint ép testben ép lélek -, fiatalon élsportoló volt, az íjászatot oly magas színvonalon művelte, hogy kishíján kijutott a sydney-i olimpiára is. S vegyük ehhez hozzá, hogy a bostoni egyetemen művészettörténész diplomát szerzett, s még muzsikál is; zongorázik, dobol és furulyázik. És persze színészkedik, nem is akárhogyan, ismert mozija a Mondvacsinált hős, az Angie, a Thelma és Louise, a Viszem a bankot, a Beetlejuice, A földi lányok csábítók és az Utánunk a tűzözön, s még az Oscar-díjat is kiérdemelte.

Úgy tűnik, egyedül a férfiakhoz nem ért, Jeff Goldblum után egy rendező karjaiban keresett vígaszt, de nemsokára abszolválta harmadik válását is, utána pedig egy iráni származású agysebésznek mondta ki a boldogító igent. Aki az agy fiziológiáján kívül érthet valamit a női lélekhez is, hiszen közel két évtizedig voltak együtt, és Geena három gyereket szült. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.