60 éves NASTASSJA KINSKI

Január 24-én 60 éves NASTASSJA KINSKI német színésznő

Az 1991-ben elhunyt világhírű színész, Klaus Kinski lánya hangos botrányok közepette kezdte karrierjét. Kezdődött azzal, hogy 13 évesen szerepet kapott Wim Wenders Téves mozdulat című filmjében, ám a sajtó nem alakításáról, hanem az apjával való zűrös viszonyáról cikkezett, majd arról, hogy Nastassja elköltözött otthonról, és modellnek állt.

Amikor visszatért a filmezéshez, akkor sem a Tess – Egy tiszta nő vagy a Párizs, Texas című filmről esett a legtöbb szó, hanem a nála majdnem három évtizeddel idősebb rendezővel, Roman Polanskival folytatott intim viszonyáról és filmbéli vetkőzéseiről. De lassan mindenki megszokta meztelenkedéseit, és a sok szexis szerep mellett kapott néhány komoly feladatot is, amiket remekül megoldott, így elfogadott, becsült színésznő lett. Külön említést érdemel az Amerikai rapszódia, ugyanis magyar-amerikai koprodukcióban készült, Andy Vajna producer bábáskodása mellett magyar rendezővel és operatőrrel, több magyar szereplővel, s egy részét Magyarországon is forgatták.

Bár a magánéletének a viharai is elcsitultak, azért szokványosnak mondható párkapcsolata azóta sem volt. Előbb Vincent Spano színésznek szült gyereket, de nem ment hozzá, inkább nyolc évig egy egyiptomi producer felesége volt, akinek szintén szült egy gyereket – Sonja Kinski ismert modell lett. Utána a nála 28 évvel idősebb fekete amerikai zenésszel, Quincy Jonesszal élt, akit egy Kenya nevű lánnyal ajándékozott meg, ő most 28 éves. Ha minden igaz, akkor most egy kínai származású amerikai színésszel él. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.