75 éves MICHAEL ONTKEAN

Január 24-én 75 éves MICHAEL ONTKEAN kanadai színész

Mint minden rendes kanadai fiúgyermek, ő is híres jégkorongozó akart lenni, és volt is rá esélye. Jól mozgott a jégen, egyetemi bajnokságot is nyert, ha folytatja, talán az NHL játékosa is lehetett volna. Egyetemi hoki karrierje három szezonjában 63 gólt lőtt, és adott 48 gólpasszt is, ami tekintélyt parancsoló eredmény. Nem a tehetségével, hanem a szorgalmával volt a baj, edzések helyett szívesebben bulizott, s a korong helyett sokszor inkább a lányokat kergette.

A színészet azért kezdte érdekelni, mert nagy rajongója volt a horrorfilmeknek, a Twilight Zone-sorozat darabjai különösen a kedvencei közé tartoztak. Így aztán színész lett, s nagyon örült, amikor évek múltán a Twin Peaks című rejtelmes sorozat főszereplője lehetett. De azért is elégedetten fogadhatta szerepét, mert Harry S. Truman seriff szerepébe bújva lett világszerte ismert. Előtte készült filmjei közül a Pasik, csajok, fiesta és a Hangok, a későbbiek közül az Egy gyermek ára, a Fehér karácsony és A macska szelleme érdemel említést. És említsük meg a Danielle Steel regényéből készült Családi album című romantikus film főszerepét, mert a forgatáson nagyon jó viszonyba került partnerével, Jaclyn Smith-szel, bár mindketten cáfolták, hogy a szimpátián kívül más is kialakult volna közöttük.

De nem is lehetett semmi, hiszen Michael nős ember volt, felesége Jamie Smith-Jackson színésznő volt, és van két gyerekük is. Két lány, Michael imádja őket, annak idején még arra is képes volt, hogy vásárolgatni járjon velük, pedig bevallása szerint a pénzt inkább keresni, mint költeni szereti. De már elváltak, s most új feleségével Hawaii szigetén élnek. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.