80 éves NEIL DIAMOND

Január 24-én 80 éves NEIL DIAMOND amerikai énekes

Sokak kedvence, a közönségé és a zenészeké is ez az amerikai dalszerző énekes, aki sokadik születésnapját ünnepli, remélhetőleg jó egészségben. Hősünk nem elkötelezettje egyetlen konkrét műfajnak, stílusnak sem, dalai mindig könnyedek és kellemesek, igaz, különösebb mélységet nem képviselnek. Zeneszerzőként előbb szerzett nevet, mint énekesként, első ismertebb szerzeménye az I’m A Believer, amit a Monkees vitt sikerre. Aztán ő is dalra fakadt, és baritonját hamar megszerette a közönség. Az elmúlt évtizedeket nem lustálkodta át, ezt bizonyítja a több mint egy tucat aranylemez. Igaz, volt miből válogatni, vagy félszáz lemezt adott ki addig. A pop mellett a country sem idegen tőle, de a keményebb hangzást is megpróbálja, ha kell. Feltétlenül kiemelést érdemel a Sweet Caroline, a Holly Holy és a Beautiful Noises című dala, továbbá a The Jazz Singer című albuma. Nem hanyagolható el az a tény sem, hogy csupán a kilencvenes években volt vagy tizennégy sikeres lemeze. Szerette a duetteket, énekelt Barbra Streisanddal és Diana Ross-szal, nem is rosszul. (Bocsánat a szó-viccért.) Ő sem hiányzott Az utolsó valcer című sztárparádéról, filmzeneszerző, Grammy-díjas, mi kell még?

Tán még annyit, hogy amikor Johnny Cash jópár éve új albumán régi sikerszámokat dolgozott fel, felvette a repertoárjába Neil Solitary Man című dalát is. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.