60 éve született MOANA POZZI

2021. április 27-én 60 éve született MOANA POZZI olasz pornószínésznő

Valódi színésznő volt, fiatalon színpadon játszott, és néhány filmben is szerepelt, feltűnt például a világhírű Ginger és Fred című filmben – egy kritikus szerint “ő volt Fellini megvalósult álma”. Majd beleszeretett egy pornósztárba, akinek a kedvéért, mélyen vallásos családja legnagyobb megdöbbenésére áttért a pornófilmezésre.

Csakhamar a műfaj leghíresebb olasz képviselője lett, népszerűsége a pályája csúcsán lévő Cicciolináéval, a mi Staller Ilonánkéval vetekedett, sokat “dolgoztak” is együtt. Egyébként Cicciolinát tekintette a példaképének, ő is megpróbálkozott a politikusi karrierrel, indult a parlamenti választásokon, és megpályázta Róma polgármesteri székét, de mindkétszer alulmaradt riválisaival szemben. Filmjeivel rengeteg pénzt keresett, de egész vagyonát egy rákellenes kutatásokkal foglalkozó alapítványra hagyta. Ő maga is rákbetegségben szenvedett, végül a szörnyű kór vitte el 33 évesen.

Annak ellenére, hogy igencsak megvetett foglalkozást űzött, Olaszországban nagyra tartotta mindenki, haláláról minden televízió híradója vezető hírben számolt bele, a másnapi olasz lapok pedig egészoldalas anyagokban méltatták érdemeit. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születési évforduló. Bookmark the permalink.