50 éves WINONA RYDER

2021. október 29-én 50 éves WINONA RYDER amerikai színésznő

A Kisasszonyok, a Drakula című Francis Ford Coppola-, a Kísértetház című Bille August- és az Ollókezű Edward című Tim Burton-film, valamint a Gyilkos játékok, a Hatalmas tűzgolyók, az Amerikai csárdás, a Salemi boszorkányok, a Sellők, Az ártatlanság kora, a Kisasszonyok, A kismenő, a Harcban élve és a Végállomás: esküvő című film főszereplőjének néhány rosszindulatú kollégája szerint nincs ki minden kereke.

Mi természetesen nem foglalunk állást, de azt megállapíthatjuk, hogy Winona bizony kissé gázos. Gyermekkorától kezdve víziszonyban szenved, mert még tinédzserként egyszer becsípett, és kishíján belefulladt a medencébe. Később az Alien negyedik részének forgatásán muszáj volt a víz alá dugnia a fejét, és majdnem megfulladt akkor is. 1990-ben ő maga is úgy érezte, hogy begolyózott, ezért befeküdt egy pszichiátriai klinikára. Hogy teljesen meggyógyult-e, azt ne firtassuk, adaléknak viszont említsük meg, hogy pár éve zenés színdarab készült róla.  A “Ragadós ujjak, Saks, hazugság, video” című darabot  – a saks zsákot jelent, de annak az üzletnek is a neve, ahol húsz évvel ezelőtt a milliomos színésznőt pitiáner bolti lopáson érték – amerikai középiskolások hozták össze.

A főhősnő egy hadiipari üzemben dolgozó tangótáncosnő, aki Beverly Hillsbe látogat és ott tanúja lesz Ryder lopási kísérletének. A színésznő táskájában annak idején a 3500 dollár értékű lopott holmi mellett nyolc különféle fájdalomcsillapítót is találtak, ehhez képest Winona pénzbírsággal és közmunkával úszta meg a kalandot. A bemutatóra a címszereplőt is meghívták, ő azonban nem jelent meg, amin nem is lehet csodálkozni. Jelen volt viszont a meglopott Saks cég, amely a kellék-táskákat is biztosította az előadás számára. Az eredetileg elcsent holmikat Winona a 10 ezer dolláros büntetés kifizetése után megtarthatta, s bár el akarta árverezni, a bíróság megakadályozta ebben.

A magánélete is sok témát adott a sajtónak, kivált Johnny Depp-pel való négyéves kapcsolata volt viharosnak mondható, kezdve ott, hogy amikor viszonyt kezdtek, Winona még nem volt nagykorú. Később egy rockzenésszel, majd Matt Damonnal járt, most pedig egy nála majdnem tíz évvel fiatalabb divattervező a barátja. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.