55 éves SOPHIE MARCEAU

2021. november 17-én 55 éves SOPHIE MARCEAU francia színésznő

Családi hagyományok nem igen vonzhatták a pályára, hiszen anyja áruházi eladó, apja pedig kamionsofőr. A kis Sophie azonban csillogásra vágyott, ezért nagy bátran elment egy film szereplőválogatására. Még 15 éves sem volt akkor, s alig sejthette, hogy a főszerepre való kiválasztásával mily fényes karrier veszi kezdetét.

A Házibuli című film sikere az alkotókat is meglepte, a tinilány pedig egycsapásra a sztárok között találta magát. Kicsit meg is zavarta a népszerűség, alig lett nagykorú, amikor intim viszonyt kezdett az akkor 42 éves Andrzej Zulawski rendezővel, aki az Eszelős szerelem című filmjében egy prostit játszatott el vele – több jelenetben anyaszült meztelenül. A nézők nehezen fogadták el, hogy a kedves tinilányból felnőtt nő lett, s ez majdnem kettétörte pályafutását. De Sophie igazán akkor döbbentette meg a franciákat, amikor egyik filmjében azzal a férfival szerelmeskedett, aki a Házibuli című filmben az apját játszotta. Ám Sophie igencsak kedveli a feltűnést, szívesen mutogatja formás idomait, kebleiről még dal is született. A népszerű énekes, Julien Clerc énekelte meg Elég, elég című számában, emígyen: “Elegem van a kemény dolgokból, simákra van szükségem: labdákra, karikákra és Sophie Marceau melleire”.

A színésznő meg is sértődött egy kicsit, majd jogdíjat jövetelt az énekestől, végül aztán békésen megegyeztek. Mert bár a kritikusok méltányolják Sophie tehetségét, sikerült filmjei között említik a Huhogók, A rettenthetetlen, az Anna Karenina, a Belphégor – A Louvre fantomja és az Anthony Zimmer című moziját, a férfinézők jó véleménnyel vannak kebleiről is. És ezt ő is tudja… (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.