50 éves AMY LOCANE

2021. december 19-én 50 éves AMY LOCANE amerikai színésznő

Úgy fedezték fel, hogy szinte észre sem vette. Történt pedig, hogy a tizenkét éves kislány békésen üldögélt a padon egy new york-i parkban, amikor arra járt egy fotós. Aki szépen megkérte, hadd készítsen róla pár fotót, amint ott napozgat. Amy ráállt a dologra, majd a fotós besétált képeivel egy modellügynökséghez, ahol azonnal lecsaptak rá. A tinédzser nemsokára a lapokban látta viszont fényképeit, és mire felocsúdott, már modellként a kifutókon sétálgatott.

Onnan pedig egyenes útja vezetett a kamerák elé, előbb tévésorozatokban szerepelt, majd 18 évesen – még iskoláslányként – megkapta első főszerepét a Cry Baby című filmben. Johnny Depp partnereként nagyon jó benyomást tett, utána kézről-kézre adták a rendezők, nálunk is ismert mozija a Kék ég, az Elsodorva, A múmia legendája, a Harc a másodpercekért, a Pácban, a Kölcsönkenyér visszajár és A rejtélyek asszonya. Filmográfiája vetekszik a nála tíz évvel idősebb színésznőkével.

Akiknek emiatt nem is kéne szeretniük, Amy azonban egészen elragadó teremtés, mindenkihez kedves, sikereit szerényen viseli, idősebb kollégáival udvarias és tisztelettudó, a nála fiatalabbakkal segítőkész. Még azt is higgadtan fogadta, hogy egy év után kitették a szűrét a Melrose Place című sorozatból, hogy helyet csináljanak Daphne Zunigának. A producerek akkor elterjesztették, hogy azért kellett távoznia, mert összeveszett Vanessa Williamsszel, de az őt ismerők szerint ez ki van zárva. Sok barátja van, az emberi kapcsolatok ápolását mindennél többre tartja, a nőiességükkel törtető lányokat pedig megveti.

Egy súlyos emberi hibája van: túlzottan szereti az alkoholt. Ez alapjában véve se dícséretes dolog, ráadásul Amy teljesen elveszíti a kontrollt önmaga felett, ha iszik. Ez történt 2010-ben is, amikor részegen halálos balesetet okozott, de a helyszínen fel se fogta, csak nevetgélt. A bíróság nem találta ennyire viccesnek, Amy végül tavaly nyolc év börtönt kapott, úgyhogy születésnapját is a rácsok mögött ünnepli. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.