50 éves RICKY MARTIN

2021. december 24-én 50 éves RICKY MARTIN amerikai énekes

A latin szívtipró 1971 szentestéjén született Puerto Rico szigetén, amely ettől a naptól fogva már nem csak a rumja miatt nevezetes. Ricky akkoriban még az Enrique Martin Morales nevet viselte, de ez mellékes. Az már nem, hogy a jóképű és jóhangú fiú hatévesen reklámokban szerepelt, 12 évesen pedig – igazolva a mondást, hogy nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk, a Menudo együttes tagja lett. 18 évesen aztán befejezte a középiskolát, mielőtt a filmszakmába vetette volna magát, és lemezeket kezdett volna készíteni.

A kilencvenes évek elején már egész Latin-Amerika minden lányszíve őérte epedezett, Mexikóban egész iparágat bazíroztak rá, és az amerikai tévénézők is megismerkedhettek vele a General Hospital című filmsorozatban. Hamarosan a Broadway deszkáin, a Nyomorultak című rockoperában kapott szerepet, és ő énekelte a foci vébé himnuszát is. Az igazi áttörést az 1999-es év hozta meg neki: Ricky Martin című első angol nyelvű lemeze a listák élére röpítette, s a Living La Vida Loca című dalát le sem lehetett vakarni az éterből – hogy a szokásos képzavarral éljünk. Aztán a She Bangs című dallal tarolt, s azóta szinte nincs megállás.

Ricky a látszattal ellentétben nem nőfaló playboy, s nem csak azért mert a fiúkat szereti – férje is van -, jövedelmének egy részét jótékony célokra fordítja. “Nagyon spirituális” személynek tartja magát, elvégre jógázik, buddhizmussal foglalkozik, és rendszeresen meditál. “Nincs szükségem sokra” – mondotta -, “csak a barátaimra, a kutyáimra, a családomra és a zenémre.”

Szülőhazájában nagy tisztelet övezi, ő Puerto Rico leghíresebb fia, ő azonban már kevéssé büszke gyökereire, egy New York-ban rendezett nagyszabású, a szigetországot köszöntő ünnepségen sem volt hajlandó ingyen fellépni, sok puerto ricó-it megdöbbentve ezzel. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.