70 éves ISABELLA ROSSELLINI

2022. június 18-án 70 éves ISABELLA ROSSELLINI olasz-amerikai színésznő és fotómodell

Családja meglehetősen kiterjedt és szerteágazó. Azt persze mindenki tudja, hogy a legendás színésznő, a svéd Ingrid Bergman és a kiváló olasz rendező, Roberto Rossellini lánya, azt talán már kevesebben, hogy van egy ikertestvére is. Azt azonban alig valaki, hogy féltestvéreivel tele a fél világ. Ez persze túlzás, de az bizonyos, hogy édesapja nagy rajongója volt a gyengébb nemnek, így például Isabellának van két félig indiai bátyja is, s az egyik fekete lányt vett feleségül, úgyhogy van két mulatt unokahúga.

Felnőve ő is folytatta a családi hagyományt, két férje mellett féltucatnyi élettársat is elfogyasztott. De nem csak habitusát, tehetségét is örökölte szüleinek, számos nagyszerű filmben játszott, a leghíresebb közülük talán a Kék bársony – s jellemző, hogy nagyrészt azért vállalta el benne a főszerepet, mert éppen szerelmes volt a rendezőbe, David Lynch-be. Legnevesebb szerelme különben szintén rendező volt, Martin Scorsese, akivel három évig házasok is voltak. Egyetlen gyermekét azonban második férjének, egy jóképű fotómodellnek szülte, de később örökbefogadott egy mulatt kisfiút is. New Yorkban – ahol utóbb Gary Oldmannel lakott – és Párizsban él felváltva, s csupán az állampolgársága amerikai, egyébként valódi világpolgár.

Az utóbbi években egészen rövid frizurát hord, nem is nagyon ismeri fel senki, nyugodtan sétáltathatja a kutyáját. Ebben nem hasonlít néhai édesanyjára, aki lépni sem tudott a fotósoktól, viszont tisztaságmániáját már szintén az anyukája hagyta neki örökül. Isabella például csak a svéd mosogató szivacsban bízik, ezért New York-ba is meghozatja kedvenc márkáját. (Kalendárium Press)

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.