40 éves VILMOS cambridgei-i herceg

2022. június 21-én 40 éves VILMOS cambridgei-i herceg, Károly trónörökös és a néhai Lady Diana idősebbik fia, II. Erzsébet királynő unokája

A rendkívül jóképű fiatalember a lányok legnagyobb kedvence, igazi aranyifjú lehetne, ha a sors nem bánik el vele ilyen csúnyán. Ő azonban eddigi élete során sosem élhette kortársai szokványos életét, szegény ugyanis az angol trón második számú várományosa.

Apja, Károly walesi herceg a jelenlegi uralkodó, II. Erzsébet legidősebb fia, így a törvények szerint ő következik a trónon. De egyáltalán nem biztos, hogy követi is anyját, hiszen Károly elvált és újraházasodott ember, igaz, egykori felesége, a szépséges Diana hercegnő egy rejtélyes autóbalesetben életét vesztette, ez azonban nem változtat azon a dolgon, hogy sok angol szemében Károly erkölcsileg alkalmatlan a koronára. Akkor pedig Vilmos lép a helyébe, azaz nagymamája után ő lehet a britek uralkodója.

Ennek megfelelően is nevelték, s míg pajtásai önfeledten játszadoztak, ő már gyermekként is szigorú regulák szerint nevelkedett. Jórészt kimaradt az életéből a kamaszkori csínytevések korszaka is, s persze nem járhatott barátaival csajozni sem. A legjobb iskolákban, katonai fegyelemben tanult, majd a sandhursti katonai akadémián végzett, maga a királynő avatta tisztté. Fess fiatalemberként sem igazán tombolhatta ki magát kedvére, hiszen ha csak ránézett egy csinos lányra, már címoldalon hozták az esetet a lapok. De már régóta nem is tombolhat, hiszen 2011-ben megnősült, felesége, Katalin hercegnő pedig azóta három gyermekkel ajándékozta meg. (Kalendárium Press)

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.