75 éves STEVEN TYLER

2023. március 26-án 75 éves STEVEN TYLER amerikai rockzenész, az Aerosmith együttes frontembere

New Yorkban született, előbb egy New Hampshire-i banda tagja lett, de nem csak énekesként, hanem dobosként is. A hetvenes évek elejétől menetelt az Aerosmith-szel, amelyet sokan afféle Rolling Stones-pótléknak tartottak az első időben, nem is ok nélkül. Tény, hogy a Kövek akkoriban éppen nem gördültek, az Aerosmith pedig nem csak zenéjének egyszerűségében és elsöprő erejében hasonlított hozzájuk, hanem külsőségekben is. Ha valakinek kétségei lennének, vessen csak egy pillantást Mick Jagger és Steven Tyler szájára.

Pár év után azonban mindenkinek el kellett ismernie, hogy eredeti bandáról van szó, diadalútjukat olyan mérföldkövek szegélyezik, mint a Walk This Way, a Dream On, a Dude (Looks Like A Lady), a Janie’s Got A Gun. A Columbia 1972-ben szerződtette a társaságot, s ezt később sem bánta meg egyikük sem. Grammy-díjak és egyéb elismerések következtek sorozatban, például MTV Video-díj a már említett Janie’s Got A Gun című dalért. Platinalemezeik között van az 1973-as Aerosmith, az 1974-es Get Your Wings, az 1978-as Toys In The Attic, a Draw The Line és a Live! Bootleg. És a történet folytatódik tovább, nem tudnak kimenni a divatból, tavaly koncertkörúton is voltak.

Steve-ről még annyit, hogy ex-felesége könyvet írt róla, amelyben van minden, ami szem-szájnak ingere; például hogyan csalta meg az asszonyka szegény urát a zenekar egy másik tagjával. A menyecske még weboldalt is nyitott a könyvhöz, amelyre Steve meztelen fotóit is feltette. Sajnos a képeket nem sokáig lehetett látni, a bíróság leparancsolta a meztelen valóságot a világhálóról. Pedig egy szavazás eredménye szerint az éltesebb rockzenészek közül Steve a legszexisebb. (Kalendárium Press)

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.