25 éve hunyt el ROB PILATUS

2023. április 2-án 25 éve hunyt el ROB PILATUS német énekes

Az egykorvolt Milli Vanilli duó egyik fele egy frankfurti szállodaszobában végezte: az utolsó éjszakán sokat ivott, majd bevette a kábítószer-elvonó kúrájához szükséges gyógyszereket, de álmában vérzeni kezdett az orra, és megfulladt.

A Milli Vanilli, azaz Rob Pilatus és Fabrice Morvan 1989-ben tűnt fel Girl You Know It’s True című albumával. A két csinos, korábban modellkedéssel foglalkozó fiatalember abban az évben meg is kapta a legjobb új előadónak járó Grammy-díjat, amit aztán példátlan módon a következő évben visszavettek tőlük, mert kiderült, hogy nem ők, hanem névtelen stúdiózenészek énekeltek helyettük, ők csak tátogtak.

A ma már bevett eljáráson csak a szakma háborodott fel, a közönség nem, hisz 14 millió példányban vásárolta a duó lemezeit. A Milli Vanilli persze a botrány után azonnal megszűnt, tagjai eltűntek a szürkeségben. Rob Pilatus Los Angelesben telepedett le, ahol többször is összeütközésbe került a törvénnyel, csalás és lopás miatt állt bíróság előtt. (Kalendárium Press)

This entry was posted in halálozási évforduló, könnyűzenei, külföldi évfordulók, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.