65 éves ALEC BALDWIN

2023. április 3-án 65 éves ALEC BALDWIN amerikai színész

A Baldwin-gyerekek tornatanár papája igazán büszke lehet magzataira; két lánya derék családanya lett, négy fia pedig színészként meghódította Hollywoodot. Az apuka persze nem sztárnak szánta fiait sem, Alec is “normális” pályára készült, jogot és politikatudományt tanult a tekintélyes George Washington Egyetemen, nem is akármilyen eredménnyel, így aztán komoly politikai karriert jósoltak neki. Ezért is érintette fájdalmasan, hogy nem őt választották meg az egyetemi diák önkormányzat elnökévé, megsértődött, és színésznek állt. Mire megkapta a diplomáját, már szerepelt egy tévésorozatban, majd irány Hollywood, ahol olyan pimaszul magabiztosan követelte a tehetségéhez méltó lehetőségeket, hogy meg is kapta.

Pályafutása azóta töretlen, s a Dolgozó lány című film főszerepével megérkezett a világsiker is, amelyet azóta olyan nagyhírű mozik jeleznek, mint a Miami blues, az Alamo, a Vadászat a Vörös Októberre, Az árnyék, a Bűvölet, a Pearl Harbor – Égi háború, az Elizabethtown és A Tégla. Saját életének legfontosabb filmje azonban a Fogd a nőt és fuss!, annak forgatásán jött össze ugyanis későbbi feleségével, a gyönyörű Kim Basingerrel, akivel különben több filmben is játszott. Egy évtizeden át éltek együtt, mindenki megdöbbent, amikor 2002-ben elváltak. De egyébként is szerencsés ember, mivel igencsak jóképű férfi, általában csinos partnernőket adnak mellé a rendezők. De Alec nem sűrűn enged a csábításnak, komoly, megfontolt ember, nem is gondolnánk róla, hogy színpadon, klasszikus darabokban is játszik.

S azzal kacérkodik, hogy felhagy a filmezéssel, és megvalósítva eredeti álmát mégis politikus lesz. Reméljük, nem sikerül neki, de valószínűleg nem is alkalmas rá, mert hirtelen haragú ember. Erről sok megvert paparazzi tudna mesélni. De a tervét nagyban hátráltatja, hogy egyik forgatásán halálos baleset történt, de hogy pontosan mi történt, azt még nem tudjuk. (Kalendárium Press)

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.