60 éves JENNIFER BEALS

2023. december 19-én 60 éves JENNIFER BEALS amerikai színésznő

Tehetséges, sikeres és sokoldalú színésznő, aki pályakezdése óta folyamatosa forgat, s olyan nagyszerű filmekben szerepelt, mint a Perverz játék, a Rocky, A vámpír csókja, A levesben vagy a Feneketlen mélység. Legnagyobb sikerétől azonban máig nem tud szabadulni, mindenki úgy emlegeti, mint a Flashdance sztárját. Húszévesen játszotta el a film főszerepét, s ma is minden interjúban szóba kerül emlékezetes alakítása.

Ráadásul nem is nagyon akart színésznő lenni, híres pókerjátékosnak készült. Az apukája megszállott zsugás volt, a kis Jennifer már tinilányként Las Vegasban verte a blattot hajnalig. Még a Flashdance világsikere után is bizonytalan volt a pályafutását illetően, ezért beiratkozott a Yale Egyetemre, ahol amerikanisztika szakon szerzett diplomát. Közben persze filmezett, ám sorsa csak a Kék ördög című film után dőlt el végleg, amelyben Denzel Washingtonnal játszott, és nagyon izgult. Mivel imádja a cipőket, saját Cipőistenéhez imádkozott a film sikeréért, s mikor az bejött, valamennyi barátnőjének új cipőt vett örömében. Onnantól fogva számítja magát színésznőnek, bár szerepért azóta sem kilincsel soha. Persze neki is vannak kedvenc filmjei, például a magyar képernyőkre is eljutott L című sorozat, amelyben egy leszbikus nőt alakít. Azóta leszbikus szerepet bármikor elvállal, bevallása szerint azért, mert a szexjelenetek alatt női partnereit könnyebb megkérni arra, hogy testének előnytelenebb részleteit takarja ki a felvétel során.

De persze magánéletében a férfiakat kedveli, s az idén még egy kerek évfordulónak örülhetett, éppen 25 éve házas ugyanis második férjével, akinek egy kislányt szült 2005-ben. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.