60 éves BRIDGET FONDA

2024. január 27-én 60 éves BRIDGET FONDA amerikai színésznő

Az egyik leghíresebb színészdinasztia tagjának lenni nem könnyű dolog, hiszen az embert állandóan összehasonlítgatják a nagy elődökkel. És szegény Bridgetnek olyan sztárokkal kellett “megküzdenie”, mint a nagypapa, Henry Fonda, édesapja, Peter és nénikéje, Jane Fonda. Akik a legcsekélyebb mértékben sem segítették pályakezdését, egyikük sem akarta, hogy ő is színész legyen. Saját apja is “rút kiskacsá”-nak tartotta, nem csoda, hogy nem tengett túl benne az önbizalom. Ezért aztán egy időre szakított a családjával, és önerőből kitanulta a színészmesterséget.

Első filmszerepét 1987-ben kapta, a siker pedig először rá két évre, a Botrány című filmben nyújtott alakításával köszöntött rá, még Golden Globe-ra is jelölték érte. Lassacskán felfigyeltek rá a nagynevű rendezők is, előbb Coppola hívta meg a Keresztapa harmadik részébe, majd Bertolucci A kis Buddhába, s mindkét alakítását jól fogadta a szakma. A közönség persze inkább könnyedebb vgay kalandosabb filmjeiből ismeri, nálunk is híres mozija A bérgyilkosnő, az Egyedülálló nő megosztaná…, a Facérok, a Sorsjegyesek, a Doc Hollywood, a Különös varázslat, a Minden gyanú felett, a Talpig majom és a Jackie Brown.

De filmjeit lehetne sorolni vég nélkül, ő ugyanis Hollywood legszorgalmasabb színésznője, nemigen utasít vissza ajánlatot, még mindig attól fél ugyanis, hogy nem fogadják be, mint a nagy Fonda-család legkisebb sarját. Különösen, hogy ki is lóg közülük, ő például nem iszik, nem drogozik, ellenben lelkes környezetvédő, leginkább az óceánok tisztaságának megőrzéséért aggódik. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.