55 éves JOHNNY MARR

Október 31-én 55 éves JOHNNY MARR angol rockzenész

A jeles gitáros a The Smiths együttesben zenélt: a név magyar megfelelője a Szabó család lehetne. A banda kellemes zenéje, elgondolkodtató szövegei és főként az énekes, Morrissey révén lett ismert. Marr korábban a Sister Ray és a Freaky Party tagja volt, és 1982-ben társult Morrissey-jel. A banda első lemeze azonnal a Top Tenben nyitott, gitár-pop hangzásuk üdítően hatott a szintetizátorok divatja idején. A megszállott vegetariánus Smiths (egyik lemezük címe Meat Is Murder volt) Angliában elszánt rajongótábort mondhatott magáénak, de Amerikát nem sikerült bevenniük.

Nem biztos, hogy ezért, de 1987-ben feloszlottak: Morrissey azóta szólóban kísérletezik, Marr pedig elismert stúdiózenésszé küzdötte le magát, játéka hallható Brian Ferry, a Pet Shop Boys és a Pretenders felvételein, továbbá létrehozta az Electronic formációt. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

 

This entry was posted in könnyűzenei. Bookmark the permalink.