65 éves HOMONYIK SÁNDOR

December 30-án 65 éves HOMONYIK SÁNDOR rockzenész, énekes

Zeneiskolába járt, s mivel mindenkinek kellett hangszeren is játszania, hegedűt adtak a kezébe. Ő persze focizni jobban szeretett, mint hegedülni, így gyakran előfordult, hogy zeneóra helyett a labdát rúgta, de a hangszernek végülis nagy hasznát vette; az meg a hegedűtok volt a kapufa. Miután így nem lett belőle egy második Jascha Heifetz, a könnyebb műfajok felé orientálódott, gimnazistaként megalakította első együttesét, amely suli-bulikon játszotta az akkor divatos külföldi számokat. Pár évre rá a Golf együttes tagjaként fedezték fel egy tehetségkutató versenyen, amelynek díjaként kaptak két percnyi tévészereplést. Ott kérte fel őket – és személyesen őt – közreműködésre a Generál együttes. Aztán bekerült a Sztárcsináló című produkcióba, vagyis a Rockszínházba, ahol egyre jelentősebb szerepeket kapott, játszott az Evitában és a Jézus Krisztus szupersztárban, volt Che Guevara és Júdás. Mivel elismerő kritikákat kapott, ideje volt kipróbálnia magát szólóban is, és – mi tagadás – nagy szerencséje is volt, hiszen egészen kiváló dallal mutatkozhatott be. Ez volt az Álmodj királylány című dal, amelyben a tragikus sorsú első magyar szépségkirálynőről, Molnár Csilláról énekelt. Önálló lemezei közül az 1990-ben megjelent Légy hű örökre sikerült a legjobban, több hétig tanyázott a hazai slágerlistán. De ő is azt vallja, hogy nem jó egyedül, így tagja az MHV (Menyhárt-Homonyik-Vikidál) alkalmi formációnak. Legutóbb a nyáron láthattuk nagy koncerten, amikor Vikidál Gyula társaságában lépett fel Csillebércen. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

 

This entry was posted in könnyűzenei, magyar évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.