60 éves ANTHONY LaPAGLIA

Január 31-én 60 éves ANTHONY LaPAGLIA ausztrál színész

Adelaide-ben született, és fiatalon két dolog érdekelte: a mozi és a foci. Jól össze tudta egyeztetni a kettőt, suli után edzésre ment, otthon a drámairodalom klasszikusait olvasgatta, hétvégéken pedig a moziban ült. Természetesen a sporttal kezdte, és vitte is valamire, egy időben az ausztrál első osztályban szereplő Adelaide City kapusa volt. A labdarúgás iránt kevésbé érdeklődőknek annyit, hogy az ausztrál foci sokat fejlődött, az utóbbi évtizedekben többször kijutottak a világbajnokságra is.

A jókötésű Anthony aztán sikerrel váltott a focipályáról a színészi pályára, s már lassan a századik filmjénél tart. Nem mind világsikerű vagy veretes alkotás, ám van köztük ilyen is, például A bűn utcája, a Kaméleon és a Suttogások a sötétben, valamint az ő abszolút főszereplésével forgatott A torony hősei, amely a 2001. szeptember 11-i terrortámadás tűzoltó hőseinek állít emléket. Ez utóbbi kapcsán sejthető, hogy ünnepeltünk immár nem a kenguruk földjén lakik, színészi karrierje Amerikában bontakozott ki, most Santa Monicában él.

De a sport is emlékezteti szülőhazájára, már amennyiben ausztrál focisikereit Amerikában is folytatja, oszlopos tagja a filmsztárokból és rockzenészekből verbuválódott amatőr labdarúgó csapatnak, a Hollywood Unitednek, igaz, mostanában már ritkán lép pályára, viszont ő a klub elnöke. Így több ideje jut a színházra, ami szintén szenvedélye, színpadi elfoglaltságai miatt mondta le a Maffiózók főszerepét is, eredetileg ugyanis neki szánták Tony Soprano szerepét. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.