45 éves ANDREA CORR

Május 17-én 45 éves ANDREA CORR ír rockzenész, énekesnő

A szemrevaló hölgy a The Corrs együttes tagja. A muzikális ír család 1991-ben fogott komolyabban a húrok pengetésihez: a família tagjai közül Andrea énekel, Caroline dobol, Sharon hegedül, Jim pedig gitározik és a billentyűs hangszereket nyűvi.

Zenéjükben igen ügyesen mixelik az ír hagyományokat a modern, mondhatnánk popos hangzással, szentségtörésként néha még szintetizátor is megszólal felvételeiken. Néhány évig csak afféle helyi nevezetességnek számítottak a Zöld Szigeten, napjuk akkor virradt fel, amikor a muzikális amerikai nagykövet őket kérte fel az 1994-es labdarúgó vébé bostoni leágazásának felvezetésére. A siker akkora volt, hogy meghívták őket az atlantai olimpia megnyitó ünnepélyére is, és Celine Dion koncertjei előtt melegíthették be a közönséget. Aztán már az ő nevüket nyomtatták nagybetűvel a plakátokra: debütáló albumuk, a Forgiven, Not Forgotten igencsak fogyott. Persze sehol sem annyira, mint hazájukban: a korong Írországban rövid idő alatt négyszeres platina lett, ilyen sikert addig ír előadó – ideértve a U2-t is – még nem tudott első albumával elérni.

A Corrs 1998-ban a Talk On Corners, rá egy évre pedig egy Unplugged albummal jelentkezett. Ez utóbbin hallható talán legnagyobb sikerük, a Radio. Ezután Breathless című dalukkal hódítottak, majd pedig In Blue című korongjuk keltett feltűnést, amely interaktív, rajta van a nagy sláger videováltozata is és számos internetes link.  Némi szünet után 2015-ben újrajezdték, azóta két albumot csináltak, az egyiknek White Light, a másiknak Jupiter Calling  a címe. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.