60 éves KHADJA NIN

Június 27-én 60 éves KHADJA NIN burundi énekesnő

A komolyabb könnyűzenét kedvelők jól tudják, hogy Afrika a csodálatos zenék és a tehetséges előadók kontinense, a muzsika valóságos aranybányája. A fekete földrész csodaszép nőkben sem szenved hiányt, a világszerte ismert topmodell, Iman is szomáliai származású.

Mai ünnepeltünk a még távolabbi Burundi szülötte, és szintén kivételes szépséggel áldotta meg a sors. Ráadásul ő tudott is profitálni belőle, édesapja ugyanis nem derék földműves, hanem diplomata volt, így a család nem nélkülözött soha, pedig nyolc gyereket neveltek. Khadja ugyan Burundi fővárosában, a csengő nevű Bujumburában énekesnőként kezdte a karrierjét, ám húszévesen Belgiumba költözött, ahol először a szépségére figyeltek fel. Ezért aztán keresett modellként szerzett nemzetközi hírnevet, s közben énekelgetett is. Ám ő abban különbözik egyes kolléganőitől, hogy nagyon jó hangja van, míves lemezeket készít, és a világzene igazi sztárja lett belőle, nagyon népszerű szerte a világon, Európában és az Egyesült Államokban is. Pár éve Stinggel adott frenetikus koncertet a párizsi Bercy csarnokban, tomboló közönség előtt. Tekintélyét mutatja, hogy tavaly tagja volt a Cannes-i Filfesztivál zsűrijének. Híres, és egész egyszerűen gyönyörű dala az ékes kirundi nyelven előadott Mama. Valamint az Afrika Obota, de szinte valamennyi produkciója megérdemli a figyelmet.

S bár ő maga a férjével, az egykori belga Forma-1-es autóversenyző  Jacky Ickx-szel Monacóban él, nem felejtette el nehéz sorsú egykori honfitársait sem, ahol tud segít, az UNICEF jószolgálati nagykövetté is kinevezte. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, világzene-world music, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.