55 éves AMANDA SANDRELLI

Október 31-én 55 éves AMANDA SANDRELLI olasz színész

A csodálatos színésznő, Stefania Sandrelli és a jeles énekes-dalszerző, Gino Paoli lánya a média figyelme közepette cseperedett, sőt, már születésekor tele voltak vele a lapok. Stefania ugyanis 18 évesen szülte a lányát, s ez akkoriban nagy szenzáció volt. Rendkívül népszerű édesanyját látva a kis Amanda nem akart színésznő lenni, pszichoanalitikusnak tanult, de végül mégis anyukája hivatását választotta. De később megmagyarázta: “Nincs nagy különbség a pszichoanalízis és a színészet között. A lényeg ugyanaz: meg kell találni a kulcsot az ember lelkéhez.”

Húszévesen forgatta első filmjét, és nem okozott csalódást, úgyhogy megkereste Bernardo Bertolucci, és a világhírű rendező két filmjében is szerepet adott neki. Legnagyobb sikerét azonban Gabriele Salvatores Nirvana című filmjével aratta, Christopher Lambert partnere volt, és egy prostituáltat alakított. Számunkra a Perlasca a legkedvesebb filmje, mert Budapesten játszódik, s magyar színészek egész sorával, például Garas Dezsővel, Cserhalmi Györggyel, Stohl Andrással és Tordy Gézával játszott együtt. Az olaszok rendszeresen láthatják a tévében is, játszott a Polip új szériájában, és ő volt a főszereplője a Kölyökkutya című sorozatnak. Színházban is találkozni vele, és az utóbbi években rendez is. Csinált például egy nagy visszhangot keltett dokumentumfilmet egy afrikai árvagyerekről.

Gyereke neki is van, méghozzá kettő, és a férje is szakmabeli, a perui származású színész, Blas Roca Rey. Hogy gyerekeik pszichoanalitikusnak tanultak-e, azt nem tudjuk… (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.