60 éves HUGH GRANT

Szeptember 9-én 60 éves HUGH GRANT angol színész

A kölyökképű színész kezdetben a jellegzetes, faarcú angol figuráját hozta, de nem is csoda, ő is átlagcsalád sarja, Oxfordban tanult, és míg a Négy esküvő és egy temetés című filmben utol nem érte a világhír, nem történt vele semmi izgalmas.

Azóta jócskán bepótolta a lemaradást, kezdte azzal, hogy tizenhárom év után szakított szerelmével, Liz Hurley-vel, bár annak idején azt pletykálták, hogy az elfogult britek szerint a világ legszebb dekoltázsának birtokosa adta ki vőlegénye útját, mert az gyengén muzsikált az ágyban, Liz pedig maga vallotta be egy interjúban, hogy a hét bűn közül a bujaságban gyakran és szívesen vétkezik. Tápot adott a szóbeszédnek, hogy Grant barátunkat a rendőrök rajtakapták az autójában, amint egy – a zsaruk szerint meglehetősen ronda – prostituált gyorsszolgáltatását vette igénybe, de ő azzal vágta ki magát, hogy megsajnálta a hölgyet, akit a kapitalizmus farkastörvényei testének áruba bocsátására kényszerítettek.

Két numera között persze dolgozik is, minden évre jut legalább egy sikerfilmje, a leghíresebb közülük a Bridget Jones naplója, de szép siker lett az Egy fiúról, az Igazából szerelem és a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! című filmje is. 2002-ben lett igazán híres ember; bekerült ugyanis az új angol Ki kicsodába, s ennél nagyobb megtiszteltetés angolt nem nagyon érhet. A könyvből derült ki különben a színész teljes neve: Hugh John Mungo Grant. Nem csoda, hogy korábban nem dicsekedett vele. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.