40 éves JORDÁN ADÉL

Szeptember 14-én 40 éves JORDÁN ADÉL színésznő

Sorsa talán már születésekor eldőlt, hiszen hogyan lehetett volna belőle könyvelő vagy irgalmas nővér, amikor két remek színész, Jordán Tamás és Lázár Kati gyermekeként látta meg a napvilágot. Jószerivel a színházban nőtt fel, kislányként nagy vágyaként ezt írta a naplójába: “Ha nagy leszek, csoportos szereplő leszek Kaposváron”. Tehát nem hadakozott a sorsa ellen, szépen készült a pályára, bekerült a Főiskolára, 2003-ban kézhez kapta a diplomáját, majd Kaposvárott és Egerben játszott, mígnem a véletlen 2006-ban a Katona József Színházba sodorta.

Be kellett ugrania ugyanis egy szerepbe, s ez mindkét részről olyan szép élmény volt, hogy a színház le is szerződtette. Majd szó szerint elhalmozták szerepekkel, így nehéz kiemelni közülük néhányat, találomra az Ivanov Szásáját, és a Portugál Feleségét említjük. Külön kell szólni a Zsámbékon színre vitt Kovács Patrícia című formabontó darabról, amelyben a szintén nagyszerű színésznő, egykori osztálytársa szerelmének, Gusztos Péternek énekelt mint Marilyn Monroe. Csehov Ivanovjáról televíziós felvétel is készült, és a moziban is láthatjuk, például a 9 és 1/2 randi, az S.O.S. szerelem és a Megdönteni Hajnal Tímeát című filmben. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.