95 éve született B.B. KING

Szeptember 16-án 95 éve született B.B. KING amerikai blues-gitáros

Van-e valaki, aki ne tudná, kit tisztelünk személyében? Aligha. Hiszen közeli ismerősünk volt, többször is járt Budapesten, szórta a gitárpengetőket, és jót gitározott Tátrai Tibivel. A Király első lemeze 1949-ben jelent meg, azután beindult a nagyüzem, évi 300 koncerttel, de még élete végefelé sem adta alább 200-nál. Nemcsak ő maga lett legenda, hanem gitárja is, “akit” Lucille”-nak keresztelt el. Sokszoros Grammy-díjas, életműdíjas, a rock and roll halhatatlanja. Filmezett is, láthattuk a Blues Brothers-ben, és élmény látni koncertjeinek felvételeit. Közülük is főképp azt, amelyen a nyolcvanas évek végén zenészlegendákkal – Albert Kinggel, Stevie Ray Vaughannal, Eric Claptonnal, Phil Collinsszal, Etta Jamesszel és másokkal – csapott egy-egy jókedvű bulit. B.B. természetesen Lucille társaságában járta a világot: mint kiderült, őt még az igazi nőknél is jobban szerette. Minden felesége ugyanis egy idő után a sarkára állt, és választásra szólította fel férjét köztük és a gitár között. A döntés nem lehetett kétséges. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születési évforduló, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.