Mai évfordulóink – 2020. szeptember 16.

a Kalendárium Press NAPTÁRA – 2020. szeptember 16., szerda

a Nap kél 6.23, nyugszik 18.53 – a Hold kél 4.33, nyugszik 18.55 órakor

mottó: “Emberi vonás, hogy szeretnünk kell azokat is, akik megbántottak bennünket.” Marcus Aurelius

– Edit napja. Német eredetű név, szinte hasonló formában létezett a korai középkorban is, Editha volt a neve I. Ottó császár feleségének. jelentése: gazdag harcos vagy öröklött birtok. Ma Kornél, Kornélia és Soma nevű ismerőseinket is köszöntsük!

– Ma van Szent Ciprián ünnepe. Karthágó püspöke volt, s korai egyház egyik legkiválóbb teológusa. Ő Észak-Afrika védőszentje. Ma van Szent Kornél pápa emléknapja is. 251-ben lett pápa, éppen a nagy keresztényüldözések idején, s végül ő is rabságban halt meg alig két évvel megválasztása után. Ő alatta tűnt fel Novatianus személyében az első ellenpápa. Egyébként szoros barátság fűzte Cipriánhoz, ezért is van ünnepük egy napon.

Ma: – Ma van Mexikó és Pápua Új-Guinea nemzeti ünnepe.

* * * * * Mai évfordulóink * * * * *

– 95 éve született B.B. KING amerikai blues-gitáros. (Bővebben, zenei illusztrációval lásd külön posztban!)

– 275 éve született MIHAIL KUTUZOV orosz hadvezér. (Bővebben lásd külön posztban!)

* * * * * Boldog születésnapot! * * * * *

– 55 éves KARL-HEINZ RIEDLE német labdarúgó, a Werder Bremen, majd a Lazio, később a Borussia Dortmund csatára, a válogatott egykori kiválósága, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes. Ma ünnepel még:

– DAVID COPPERFIELD (1956) amerikai bűvész, világhírű illuzionista, akinek több műsora is ment a magyar tévében.

– SUSAN RUTTAN (1948) amerikai színésznő, a Halálos gyógyszer, A szív diadala és a Jack Reed – A becsületes zsaru című film főszereplője, a Tűz és eső című filmben David Hasselhoff partnere.

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in Évfordulónaptár. Bookmark the permalink.