45 éves TUNYOGI ORSI

November 16-án 45 éves TUNYOGI ORSI énekesnő

A csinos énekesnő nem esett messze a fájától, illetve az apjától, aki a P. Mobil együttes sajnos már elhunyt énekese volt. Orsi és nővére, Bernadett sokáig vokálozott a papának, és igen keresett stúdióénekesek voltak, olyan sztárokkal és zenekarokkal dolgoztak együtt, mint Charlie és Ákos, valamint az R-Go és a Rapülők. Orsi reklámfilmekben is közreműködött, alig tudja valaki, hogy annak idején ő volt a “kék csibe, a Maggitól”. Régebben még a hangját is kölcsönadta némely énekelni nem tudó csillagocskának, majd szólóban is bizonyíthatott végre.

A lehetőséget a csokibőrű, de svéd színekben versenyző Neneh Cherrynek köszönheti, az énekesnő egyik dalát ugyanis nagyon dícsérte az East együttes dobosa, Dorozsmai Péter, s a banda mögött vokálozó Orsi erre azt mondta, így ő is elő tudná adni a dalt. Nosza került gyorsan egy mikrofon, s bár Neneh Cherry is nyugodtan folytathatta pályafutását, Orsi is elkezdhette a magáét. Első lemeze Ha lemegy a Nap címmel jelent meg 1997-ben, s a csinos lány rögtön feltűnést keltett, hiszen törékeny alakjához szokatlanul illeszkedtek a keményebb, funkysabb ritmus. Akárhogyan is, az Egy csepp méz és az Adj gázt című száma nagyon népszerű lett. Orsi nem csak a fülnek, a szemnek is ad gyönyörködni való, az egyik klipjében mindössze egy kis festékbe öltözve méhecskeként zümmögött, utalásként slágerének címére.

Aztán új oldaláról is megismertük, Erox Martinivel énekelt édesbús, romantikus, lassú dalt, Esőcsepp hull reám volt a címe. Ezt követően férjhez ment, gyerekeket szült, s mostanában nem hallunk róla. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, magyar évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.