70 éves VINCZE VIKTÓRIA

December 29-én 70 éves VINCZE VIKTÓRIA táncdalénekesnő

Izgalmas, sőt, kissé tragikus pályakezdése volt. Gyerekként balett-koreográfusnak készült, édesanyjának köszönheti, hogy végül énekelni kezdett, olasz származású mamája ugyanis elzavarta az énekórákra.

Kezdetben minden rendben ment, sőt, inkább szenzációsnak tűnt. Viki tizenöt évesen már énekelt, aztán bekerült a híres füttyművész, Hacki Tamás Ex Antiquis nevű együttesébe, s bejárta velük a fél világot. Alig kezdődött pályafutását azonban egy szörnyű autóbaleset törte ketté, egy évig nyomta az ágyat. Felépülése után visszavárták a színpadra, ő azonban egy hirtelen elhatározástól vezérelve férjhez ment Dallasba. Ám elkapkodott házassága nem tartott sokáig, saját szavai szerint szinte hazamenekült. Szakmai tekintetben jól tette, mert visszatért az énekléshez, s az 1972-es Táncdalfesztiválon felfedezték. Mosolyodat el kellene ültetni című dalával szerzett népszerűséget, amely ugyan végül nem nyert díjat a fesztiválon, ám országosan ismertté tette a nevét. És a folytatás sem maradt el, csakhamar a Hány éjjel vártam című slágere hódított, amely Japánban is nagy siker lett, második helyezést szerzett vele a híres Yamaha-fesztiválon. Azt követően is sokat vendégszerepelt külföldön, eljutott például a cannes-i MIDEM-re. Azután a Viki és a Flört nevű formáció frontembereként próbálkozott, de ez a kísérlete nem lett igazán sikeres. Mint ahogy újabb házassága is kudarcba fulladt sajnos, talán az volt a baj, hogy megint Amerikába ment férjhez.

És hogy tovább szomorítsa a sors, szenvedett egy második autóbalesetet is szegény, s ez véget vetett énekesnői karrierjének. Súlyos agyrázkódását ugyanis nem vette eléggé komolyan, így teljes felépülése egy évtizedig tartott. Azóta már felépült, de a színpadra nem tudott visszakerülni. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, magyar évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.