80 éves PAUL ANKA

2021. július 30-án 80 éves PAUL ANKA kanadai énekes

Nem akárki ünnepel ma, ha jól számolták össze, akkor 124 albumot adott ki eddig, s az ötvenes-hatvanas évek házibulijai egyik legnagyobb sztárjának az évtizedek alatt 33 slágere került a listákra, köztük olyan örökzöldek, mint a Diana, a You Are My Destiny és a Puppy Love. 1957-ben robbant a színre az akkor alig 16 éves fiatalember a saját maga szerezte Dianával.

Ettől kezdve csak úgy dőltek a slágerek, s nem csak előadóként, hanem dalszerzőként is jeleskedett. Ő írta Frank Sinatra My Way és Tom Jones She’s A Lady című dalának szövegét. Sőt, kipróbálta magát a filmvásznon is, szerepelt A leghosszabb nap című háborús filmben, amelynek zenéjét is ő szerezte, bankszámlája mégis Las Vegas-i fellépései nyomán hízott derekasan. Bár a világ minden táján kedvelik, igazából Amerikában népszerű, annak ellenére, hogy kanadai. Mi több, hazájának francia ajkú lakói is szeretik, pedig ők nem veszik jónéven, ha egy kanadai nem franciául, hanem angolul énekel.

Azzal is kitűnt kollégái közül, hogy 1963-ban egy libanoni diplomata lányát vette feleségül – persze nem csoda, hiszen ő maga is libanoni származású – , öt gyerekük született, némiképp bánatára azonban mind az öt lány lett. 2001-ben aztán elvált, majd 2008-2010 között egy gyors házasságot bonyolított le egy harminc évvel fiatalabb szőkeséggel, aki végre fiút szült neki. Öt évvel ezelőtt nősült legutóbb, s nem csak odahaza, de a színpadon is aktív (lenne, ha a járvány nem akadályozná szegényt), mivel pedig az unokái idősebbek, mint most tízéves kisfia, az idős énekesnek muszáj még énekelnie, mire a trónörökös felnő. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.