20 éve hunyt el HOFI GÉZA

2022. április 10-én 20 éve hunyt el HOFI GÉZA humorista

Színészként kezdte a pályafutását, majd parodistaként járta az országot, és 1968-ban a rádió szilveszteri műsorában előadott táncdalfesztivál-paródiájával szerzett országos népszerűséget. Ezt követően szerződtette le Komlós János igazgató a Mikroszkóp Színpadhoz, ahol számos nagysikerű önálló estet állított össze.

Előadásainak sikerét mutatta, hogy szinte lehetetlen volt jegyet kapni rájuk. Akik nem jutottak be műsoraira, hanglemezeivel kárpótolhatták magukat. Népszerűek voltak Koós Jánossal előadott vidám dalai, de egyedül is bátran énekelt, Lazítani című dalát ma is ismeri mindenki. Önálló műsorai a Mikroszkóp Színpadon és a Madách Kamarában minden rekordot meg-döntöttek, több félezerszer ment például a Hofélia és Az élelem bére. Az életben is mindig történt vele valami, amikor például hatvanadik születésnapjára megkapta a Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét, a parlamenti ünnepségen leejtették a kitüntetést, ott keresgélték Göncz Árpád államfővel a vörös szőnyegen.

Sikerének titkát sajátos stílusában így kommentálta egyszer: “Nem én vagyok időtálló, hanem mások hülyesége.” 2002-ben hunyt el, tiszteletére szobrot állítottak a budapesti Nagymező utcában. (Kalendárium Press)

Az évfordulóra a Kalendárium Press webáruháza a Hofi naplója című könyvet kínálja, 32% árkedvezménnyel. 

This entry was posted in halálozási évforduló, magyar évfordulók and tagged . Bookmark the permalink.