30 éve hunyt el BENNY HILL

2022. április 20-án 30 éve hunyt el BENNY HILL angol komikus

A népszerű nevettető a hadseregben kezdte pályafutását, akkor vette fel a Benny nevet is, eredetileg Alfrednek hívták. A színpadon is szép sikereket aratott, de a briteken kívül nem sokan ismernék, ha fel nem fedezi a televízió lehetőségeit. Egyike volt az első tévésztároknak, már 1954-ben az év legjobb tévés személyiségévé választották. 1969-ig az állami tévétársaság, a BBC alkalmazottja volt, akkor átszerződött a Thames tévéhez, nálunk is ismert show-műsorainak javát ott készítette.

Nagyon népszerű komikus volt szerte a világon, ennek ellenére 1989-ben felmondtak neki, arra hivatkozva, hogy zaftos helyzetkomikumra épülő tréfái elavultak, primitívek és sértik a női egyenjogúságot. Pedig Benny Hill imádta a nőket, legalábbis ezt a képet igyekezett kialakítani magáról, szívesen fényképezkedett csinos fiatal nők társaságában, s műsoraiban is nagy szerepet kapott a női szépség. Magánéletében agglegény volt és tulajdonképpen magányos. Igazi barátai nem nagyon voltak, vagyonának nagy részét is két, szociális otthonban élő idős, Parkinson-kórban szenvedő hölgyre hagyta.

Egyébként 1992-ben éppen a húsvéti ünnepek alatt halt meg, otthonában. Szomszédai arra figyeltek fel, hogy a színész nem mutatkozott a húsvéti ünnepek alatt. Riasztották a rendőröket, akik feltörték a lakást.  A komikust szemlátomást heverőjén, álmában érte a halál. Orvosai tanácsai ellenére nem fogyókúrázott, már 108 kiló volt, s végül a szó szoros értelmében halálra ette magát. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in halálozási évforduló, külföldi évfordulók. Bookmark the permalink.