110 éve született GENE KELLY

2022. augusztus 23-án 110 éve született GENE KELLY amerikai színész, táncos, énekes

Öten voltak testvérek, édesanyja valamilyen rejtélyes oknál fogva tánctanulásra fogta gyerekeit, akiknek persze nem nagyon fűlött foguk hozzá, Gene később be is vallotta: “Nem szerettem táncolni, sokáig csak azért jártam el az órákra, mert lányokkal lehetett ismerkedni”. Meg is unta egy év után, abbahagyta, és eltökélte, hogy híres baseball-játékos lesz, mint pajtásainak többsége.

De nem lett az, így aztán később építkezéseken dolgozott, volt benzinkutas, mígnem jobb híján visszatért a tánchoz: bátyjával megalapította a Kelly Studios Of The Dance-t. Ne tessék valami fényes dologra gondolni, egyszerűen a családi ház pincéjében nyitottak egy tánctermet. És benevezett minden táncversenyre, mígnem az egyiken felfedezték, meghívták egy kis színházba, hamarosan pedig már a Broadway sztárja volt. Persze Hollywood is lecsapott rá, egy sor népszerű filmben remekelt, közülük kettőt kell feltétlenül kiemelni. Az Egy amerikai Párizsban című filmjéért megkapta az Oscar-díjat, leghíresebb mozija pedig az Ének az esőben, amelynek címadó jelenete az egyik leghíresebb táncbetét a film történetében. Egyébként a híres jelenetet stúdióban vették fel, műesőben, de a víz természetesen igazi víz volt, úgyhogy a napokig tartó munka végén már negyvenfokos lázzal táncolt.

De nem érdekelte, különben is megnyerő személyiség volt, kollégái is nagyon szerették. Még azért sem haragudott meg, amikor egyszer beledőlt a fejével egy táncosnő által előadás közben egy díszletre ragasztott rágógumiba, és ragacs leszedte a parókáját. A feje búbján ugyanis korán megkopaszodott, és a foltot egy kis hajbetéttel takargatta. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

 

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születési évforduló, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.