25 éve hunyt el LADY DIANA

2022. augusztus 31-én 25 éve hunyt el LADY DIANA walesi hercegné

A még a királyi családnál is ősibb Spencer-família sarja volt, előkelő nevelést kapott, így ideális partinak mutatkozott az angol trónörökös, Károly walesi herceg számára. Esküvőjükre 1981 júliusában került sor fényes külsőségek közepette, az akkor 19 éves Dianát és a 32 éves Károlyt a Szent Pál-székesegyházban 2500 díszvendég előtt Runcie érsek adta össze.

Kezdetben minden idillinek látszott, a házaspárnak két gyermeke született; 1982-ben Vilmos, 1984-ben pedig Henrik. Diana szépen nevelgette gyermekeit, s nemcsak kötelező protokolláris kötelezettségeinek tett eleget, de lelkesen részt vett a különböző jótékonysági rendezvényeken is. Elment a szegények közé, kezet fogott AIDS-betegekkel, és védőruhában sétálgatott az aknamezők mellett, így híva fel a figyelmet a taposóaknák pusztításaira. A brit alattvalók szinte rajongtak érte, de igen népszerű volt szerte a világban. Károly és Diana boldog családi élete azonban csak a látszat volt, s végül teljesen elhidegültek egymástól.

“A szívek királynője” 1997-ben tragikus autóbalesetben halt meg, de emléke máig él. Amint a szóbeszéd is, hogy esetleg nem is baleset, hanem merénylet áldozata lett. (Kalendárium Press)

 

A képeken látható könyvek 30% kedvezménnyel rendelhetőek egy erre a címre írt elektronikus levélben: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in halálozási évforduló, külföldi évfordulók and tagged . Bookmark the permalink.