70 éve született CHRISTOPHER REEVE

2022. szeptember 25-én 70 éve született CHRISTOPHER REEVE amerikai színész

Sorsának alakulása rendkívül szomorú volt,  ha filmre vinnék,  a fél világ  megsiratná. Az amerikai színész ugyanis kivételesen jókötésű, fess fiatalember volt,  sokféle sportot űzött magas szinten,  úgyhogy  amikor  mégsem profi  lovasversenyző,  hanem színész lett,  azonnal lecsapott rá a Warner Brothers filmgyártó vállalat.  Nem is találhattak volna rátermettebb  színészt a Superman-filmek címszereplőjének, s nem is maradt el a világsiker.

Néhány  évig  milliomos  szupersztárként  élte  aranyéletét,  két forgatás között pedig hatalmas farmján hódolt kedvenc szenvedélyének,  a  lovaglásnak.  Sajnos  ez okozta a tragédiáját,  1995-ben egy szomorú napon ugyanis a lova valamitől megriadt, ő pedig olyan szerencsétlenül esett le róla, hogy eltört a gerince. Életét sikerült ugyan megmenteni, de nyaktól lefelé teljesen béna maradt,  még az is  hónapokig  tartó  küzdelmébe  került,  hogy önállóan,  gép  nélkül  tudjon  lélegezni.  A balesete után először meg akart halni, a felesége tartotta benne a lelket, s idővel összeszedte magát, s ismét bizonyítékát adta, hogy kemény fából faragták: bár még étkezni sem tudott önállóan, megfogadta, hogy ötvenedik  születésnapján  állva  fog koccintani,  de sajnos ez a terve sajnos meghiúsult.

De óriási lelkiereje volt, és újrakezdte a filmezést, a Minden gyanú felett című filmben például egy tolókocsis embert  alakított – szívszorítóan nagyszerűen.  Megjelentette önéletrajzát is,  ami  szintén  könnyfacsaró olvasmány. Végül a sors 52 évet adott neki. (Kalendárium Press)

Megrendelés esetén a képeken látható idegen nyelvű könyveket új, teljes árú vagy antikvár példányban tudjuk beszerezni Önnek. Kérje árajánlatunkat az alábbi címen: kalendarium@kalendariumpress.hu

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születési évforduló and tagged . Bookmark the permalink.