60 éves MICHAEL JORDAN

2023. február 17-én 60 éves MICHAEL JORDAN amerikai kosárlabdázó

A Chicago Bulls legendás “főbikája” az NBA történetének egyik leghíresebb és legeredményesebb játékosa, hatszoros NBA-bajnok, tízszeres liga gólkirály, öt ízben “az év játékosa”, kétszeres zsákolóbajnok, három alkalommal az All Star-gála legjobbja, kétszeres olimpiai bajnok – de ha kifelejtettünk valamit, nézzék el nekünk, valamennyi “leg”-jét ő maga sem tudja számon tartani. Az ezredforduló lázában őt választották meg a kosárlabdázás történetének legnagyobb alakjává, s abban is egyedülálló, hogy háromszor vonult vissza. 1993-ban például átpártolt a baseballhoz, s miután ott is kiemelkedőt nyújtott, visszatért a kosárlabdához, s még lehúzott egy évtizedet a világ legerősebb bajnokságában.

A mindenki által csak Air Jordan-nek hívott sportoló fénykorában rendkívüli népszerűségnek örvendett, s ehhez hozzájárult színes egyénisége is. Amellett, hogy a pályán mindig kiválót nyújtott, a pályán kívül élvezi az élet örömeit. Úgy él, mint egy filmsztár, pazar kastélyának garázsában a legdrágább luxusautók sorakoznak, szerencsejáték szenvedélye pedig egy kevésbé gazdag embert már régen a tönk szélére juttatott volna: előfordult, hogy Las Vegasban egy este tízmillió dollárt veszített.

Imád öltözködni, őt nemigen látni mackónadrágban nyilvános helyen, gardróbjában többszáz öltöny lóg, persze egyik sem konfekció, saját szabósága húszezer dollárért varr neki egyet-egyet. És világéletében imádta a nőket, a csajozásban az sem zavarta soha, hogy nős és három gyermek apja. Persze, hogy szimpatikus… (Kalendárium Press)

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.