60 éves BRAD PITT

2023. december 18-án 60 éves BRAD PITT amerikai színész

A szerencsés kevesek személyesen is ismerhetik, pár éve ugyanis Budapesten forgatta Kémjátszma című filmjét Robert Redforddal. De míg társa jókedvűen kávézgatott akár nyilvános helyen is, addig ő szinte megközelíthetetlen volt. Mint egy igazi hollywoodi sztár.

Pedig fiatalon nem sok reménnyel kecsegtette a jövő, amikor takarítófiúból mosogató lett, már nagyon büszke volt az előmenetelére. De a jóképű fiúra csakhamar felfigyeltek a filmesek is, karrierjét a Thelma és Louise című filmnek köszönheti. A filmben Geena Davis partnere volt, s oly megnyerő, hogy nézők – persze női nézők – ezrei írtak levelet a filmgyárnak, új szerepben követelve újdonsült kedvencüket. A producerek persze rögvest kihasználták a felfokozott érdeklődést, és főszerepek egész sorát bízták az ifjú színészre. Akit azóta olyan nagysikerű filmekben láthattunk, mint az Interjú a vámpírral, a Szenvedélyek viharában, a Hét év Tibetben, Az ördög maga, a Hetedik, a 12 majom, a Ha eljön Joe Black, a Harcosok klubja, a Blöff, A mexikói, a Trója, vagy a Mr. és Mrs. Smith, s utóbb a Volt egyszer egy Hollywood, amelynek mellékszerepéért Oscar-díjat is kapott.

Zűrös magánélete is gyakran szerepelt a lapok címoldalán, Gwyneth Paltrow-t például pár nappal az esküvőjük előtt hagyta ott, a női rajongók legnagyobb megkönnyebbülésére. Ám nemsokára még jobban szomorkodhattak, mert Jennifer Anistont oltár elé is vezette. Aztán egy évtizedig Angelina Jolie-val élt. (Kalendárium Press)

 

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.