55 éves BOBBY BROWN

2024. február 5-én 55 éves BOBBY BROWN amerikai énekes

Bobby Beresford Brown Bostonban született, és minden idők egyik legsikeresebb rhythm and blues férfi előadójának számít. A New Edition alapító tagja volt, és 1987-ben hagyta ott a még felszálló ágban lévő együttest, hogy szólókarriert kezdjen. 1996-ban még visszatért ugyan a régi társakhoz, de hiába aratott az újraegyesülési lemez őrületes sikert, Bobby kijelentette, hogy nem dolgozik többé velük. Volt is mire büszkének lennie, hiszen nem csak sikeres előadó – Don’t Be Cruel című lemezéből például hatmillió darabot adtak el, és öt dala is bekerült a slágerlista első öt helyezettje közé -, de filmszínészként is elismerést aratott.

Neve más összefüggésben is gyakran felbukkan az újságok hasábjain: emeltek már vádat ellene garázdaság, ittas vezetés, fegyver birtoklása és hasonló semmiségek miatt – továbbá ő volt a férje az angyali hangú és egykoron igéző szépségű, sajnos már elhunyt Whitney Houstonnak. Közös életük korántsem volt nevezhető turbékolásnak: a vérmes természetű Bobby felesége oldalán is hajkurászta a nőket, még az is megesett, hogy gyermekágyban fekvő asszonyát nyilvánosan csalta egy éppen harcképes fiatal leányzóval. Ha Whitney esetleg szemrehányást tett, Bobby eltángálta, mert annak a híve, hogy a pénz számolva, az asszony verve jó. Volt hogy egy áruház nyilvános parkolójában ütötte-verte nejét, akit csak a rendőrök tudtak kiszabadítani a kezei közül.

Idővel elváltak, de ez szegény asszonyán már nem segített, Whitney jórészt Bobby miatt lett a drogok és az alkohol rabja, ami aztán végül a halálát okozta. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.