19. heti könyvújdonságaink

Karina Halle: Egy lépéssel közelebb

Ára: 3699 helyett 2800 ft

Megrendelhető itt

“Mosolyt csal az arcodra.” – Shh Moms Reading

A lány azt hiszi, a fickó csak egy öntelt szépfiú.

A fickó úgy gondolja, a lány maga a megtestesült prüdéria.

De most olyan ajánlatot készül tenni neki, amire biztosan nem fog nemet mondani.

Nicola Price-nak mindene megvolt: remek karrier, tökéletes barát, elképesztő cipőgyűjtemény és egy szuper lakás San Francisco legjobb környékén. De amikor váratlanul teherbe esik, és az a mocsok fiúja otthagyja őt a slamasztikában egyedül, Nicola tökéletes élete egyszeriben felfordul, és úgy is marad.

Néhány évvel később Nicola már egy ötéves kislány büszke, egyedülálló anyukájaként és egy hatalmas hazugságban él. Alig tudja fenntartani rossz környékbeli lakását, és minden hapsi menekülőre fogja, amint meghallja, hogy egyedül neveli a gyerekét. Küszködik és fél – és sehol sincs az életében, amiről korábban azt hitte, hogy 31 éves korában tartani fog.

A mentőangyala egy magas, jóképű és gazdag skót férfi személyében jelenik meg: ő Bram McGregor, Nicola jó barátjának, Lindennek a bátyja. Bram tud egyet s mást a büszkeségről, és amikor Nicola körülményei tragikussá válnak, felajánl a nőnek egy apartmant a saját házában.

Tökéletes egyezségnek tűnik a dolog egészen addig, amíg Nicola nem bánja, hogy Bram közelében éljen, aki a nagylelkűsége ellenére minden adandó alkalommal szembeszáll a nő elképzeléseivel.

De az életben semmi sincs ingyen, és ahogy Nicola beteszi a lábát Bram házába, rájön, hogy a titokzatos szépfiú többe kerül majd neki, mint gondolta volna.

Akár a szívét is elveszítheti.

Ezekkel a McGregor testvérekkel csak a baj van.
Ha tetszett a történet keresd a McGregor testvérek további részeit.

Karina Halle
Egy lépéssel közelebb
McGregor testvérek történetei – Bram
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 398
ISBN: 9786155875182

— *** —

J. P. Delaney: Believe me – Játssz velem

Ára: 3499 helyett 2600 ft

Megrendelhető itt

A The Girl Before – A lány a múltból írójának fordulatokkal teli lélektani thrillerében egy fiatal színésznő kettős játékot játszik egy gyilkossági nyomozásban.

Claire Wright mindenre elszánt. Egy angol lány, aki New Yorkban tanul színjátszást, és nincsen zöldkártyája, de elfogadja az egyetlen állást, amelyet kaphat: beáll külsősnek egy válóperes ügyvédi irodához, ahol azt a feladatot kapja, hogy hotelek bárjaiban játssza a könnyűvérű nőcskét, hogy csapdába csalhassa a kikapós férjeket. Ám a játék egyszer csak komolyra fordul.

Amikor az egyik célszemély gyanúsítottja lesz egy gyilkosságnak, a rendőrség ráveszi Claire-t, hogy drámai tehetségét bedobva csalogassa ki a férfiból a vallomást. Claire az első perctől kételkedik saját szerepében. Valóban gyilkos Patrick Fogler? Vagy sokkal több van ebben a csapdában annál, amit neki mondtak? A lánynak hamarosan rá kell jönnie, hogy élete legveszélyesebb szerepét osztották rá.

J. P. Delaney
Believe me – Játssz velem
Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 381
ISBN: 9789634990345

— *** —

Dorit Rabinyan: Visz a víz

Ára: 3999 helyett 2999 ft

Megrendelhető: katt ide

A tenger – a bársonyos és tajtékzó, azúr és háborgó mélyszürke – visszaköszönő téma Hilmi festményein. Dorit Rabinyan is kékkel festi regényének lapjait, halljuk a víz csobogását, felfekszünk simogató hullámaira, de a következő oldalon elrettent dühödt csapdosása.

A Rámallahból New Yorkba érkezett palesztin fiú kitartóan ostromolja a művészet csúcsait, amikor életébe berobban a mindent megváltoztató szerelem. Liat, a tel-avivi zsidó lány a kerítés túloldaláról jött. Míg otthon 60 km és a közel-keleti politika választaná el őket egymástól, addig New Yorkban határok nélkül lehet a szerelmük határtalan. A két fiatal a szerelem mellett a békét is ízlelgeti. Vajon lesz-e, lehet-e megnyugvás a számukra kimért, ugyan csak zsebkendőnyi, de mégis végtelenül megosztott földön?

A fiú Hebronban nőtt fel, de menekülttáborban is élt a családjával. Apja ateista, anyja azonban eljutott a vallási bigottságig a körülötte zajló események hatására. Szülei mint tehetséges művészpalántát küldték a nyitott városba egy jobb élet reményében. A lány ösztöndíjjal szívja magába Amerika szabad levegőjét, ahol mi sem természetesebb egy palesztin-izraeli szerelemnél, ő azonban saját magának is szégyelli bevallani, hát még a szüleinek és a barátainak. Liat minden perce vívódás és szenvedés, rémület és értetlenség. Ajtaján két ballonkabátos FBI-ügynök csenget. Kedvenc kávézójában nyomták fel arab terroristaként azonosítva…

Dorit Rabinyan
Visz a víz
Kiadó: Európa
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 376
ISBN: 9789635040148

— *** —

Pema Chödrön: Amikor minden darabokra hullik

Ára: 3490 helyett 2600 ft

Megrendelhető: katt ide

Pema Chödrön amerikai buddhista szerzetes nő, Csögjam Trungpa, a híres mester egyik első tanítványa. Amikor minden darabokra hullik című könyve együttérző hangon szólítja meg azokat, akiknek széthullóban van az életük. A kötet Pema Chödrön 1987 és 1994 között tartott beszédeit gyűjti csokorba, olyan bölcsességeket és gondolatokat átnyújtva, melyek enyhíthetnek a nehéz idők fájdalmán, és segítik az olvasót a feldolgozásban és a továbblépésben.

Az írónő elmondja, miként használjuk a szenvedést bölcsességünk, együttérzésünk és bátorságunk növelésére, vagy hogyan teremthetünk nyílt, bensőséges kapcsolatot embertársainkkal. Beszél arról is, hogy milyen eszközökkel fordíthatjuk visszájára rossz szokásainkat, miként állhatunk helyt nehéz, zavaros helyzetekben, vagy hogyan válhatunk együttérzővé.

Az életben többnyire olyankor kerül karnyújtásnyi közelségbe a boldogság, amikor éppen a fájdalom és a szenvedés elől menekülünk. Pema Chödrön szerint akkor cselekszünk a legjobban, ha ilyenkor feladjuk szokásos reakcióinkat, elengedjük elvárásainkat, és az ősi tanításokhoz folyamodunk. Ha a tőlünk telhető legnagyobb nyitottsággal és kíváncsisággal közelebb lépünk fájdalmunk forrásához, megszemléljük azt, megnyugszunk az élet lényegét jelentő otthontalanságban. A káosz kellős közepén felfedezhetjük az igazságot és a szeretetet. Mindkettő örök és elpusztíthatatlan.

Pema Chödrön
Amikor minden darabokra hullik
Kiadó: Édesvíz
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 211
ISBN: 9789635299645

— *** —

A szultán Isztambulja napi öt kurusból

Ára: 3999 helyett 2999 ft

Megrendelhető itt

Paloták, mecsetek, kávéházak, fürdők – útikalauz a szultánok Isztambuljához

Üdvözöljük az Oszmán Birodalom egzotikus fővárosában 1750-ben!

Isztambul a titkok városa. Látogassunk el a csodálatos palotákba és mecsetekbe, s ne hagyjuk ki a bizánci építészet és művészet fantasztikus emlékeit sem! Bejuthatunk a fényűző és szigorúan védett Topkapi Palotába. Vendégül látnak bennünket a helyiek, elvisznek luxusfürdőikbe, meghitt kávéházaikba. Alkudozhatunk a nyüzsgő bazárokban, vagy éppen a Boszporuszra utazhatunk. A szultán, a háreme és eunuchjai, kereskedők, kerengő dervisek, kendőbe burkolt asszonyok mind mind szereplői a csodálatos utazásnak, melyet a könyv segítségével tehetünk.

A kötet rendkívül szórakoztató, ugyanakkor hasznos és informatív. Olvasása közben észrevétlenül lopódzik be fejünkbe a kultúrtörténeti tudásanyag, a történelem “tapinthatóvá” válik.

Charles FitzRoy
A szultán Isztambulja napi öt kurusból
Kiadó: Scolar
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 144
ISBN: 9789632449999

— *** —

Antik Róma – Napi öt denariusból

Ára: 3999 helyett 2999 ft

Megrendelhető itt

Philip Matyszak szórakoztató útikönyvéből minden hasznos információt megtudhatunk, ami egy időutazáshoz szükséges az ókori Rómába. Készüljünk fel a kalandokra: a Kr. u. 200 körüli évekbe utazunk! Csupán a képzelőerőnkre és egy fogkefére lesz szükségünk.

A szerző tanácsokat ad arra nézve, hogyan szervezzük meg a tengeri utazást Itáliába, melyik utat válasszuk Rómába, és mit érdemes megnéznünk a város híres hét dombján. Megtudhatjuk, mit kell magunkkal vinnünk egy előkelő lakomára (étkező köpenyt, saját szalvétát és házicipőt), hol találhatók a legjobb piacok, nyilvános fürdők… no és a bordélyházak.

Sétáink során megismerhetjük a belváros összes nevezetességét a Palatinus-dombon magasodó császári palotáktól kezdve a Forum Romanum nyüzsgő forgatagán keresztül a Pantheon pompájáig. Az antik világ legnagyobb és legnépesebb városa rengeteg érdekes látnivalót tartogat, többek közt izgalmas harcikocsi-versenyeket a Circus Maximusba és véres gladiátorküzdelmeket a Colosseumban.

E szellemes és olvasmányos útikönyvet a történelem és az utazás kedvelőinek ajánljuk, valamint mindazoknak, akik valaha elgondolkoztak azon, milyen is lenne ellátogatni az ókori világ legnagyobb városába.

A kötet közel ötven illusztrációja között 11 színes ábrázolás található.

Philip Matyszak
Antik Róma – Napi öt denariusból
Kiadó: Scolar
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 144
ISBN: 9789632449982

— *** —

Ahmed Szadavi: Frankenstein Bagdadban

Ára: 3999 helyett 2999 ft

Megrendelhető ide kattintva

Egy díjnyertes rémregény a háború sújtotta Irakból

Az amerikai megszállás idején, a háború alatt félig rommá lőtt Bagdad utcáin Hadi, a hullarabló ócskás összegyűjti a pokolgépek szétszaggatta emberek testrészeit, és összefércel belőlük egy ép holttestet. Saját bevallása szerint így próbálja rávenni a kormány illetékeseit, hogy a testrészeket is temetésre méltó földi maradványoknak tekintsék. Miután a holttest váratlanul eltűnik, rejtélyes gyilkosságsorozat veszi kezdetét. Az állítólagos szemtanúk egy rémalakban vélik felfedezni a tettest, akit – mint az ellene indított hajtóvadászat során kiderül – nem fog a golyó. Hadi kénytelen belátni, hogy egy valóságos szörnyet teremtett, aki frissen meggyilkolt emberek hulláiból teremti napról napra újra önmagát. A rém eleinte csak a bűnösökre vadászik, de egy idő után már mindenki célponttá válik, akit az útjába sodor a balsorsa.

Ahmed Szadavi iraki regényíró, költő, forgatókönyvíró és dokumentumfilm-rendező. 2010-ben a legjobb negyven év alatti arab író egyikeként beválasztották a Bejrút39 nevű elit társaságba. 2014-ben a Frankenstein Bagdadban című regényéért – az arab írók közül elsőként – elnyerte a rangos International Prize for Arabic Ficton-díjat. A regény 2017-ben a Le Grand Prix L’Imaginaire-díjat is elnyerte, 2018-ban pedig a Man Booker nemzetközi irodalmi díj-ra jelölték. Ahmed Szadavi Bagdadban él.

Ahmed Szadavi
Frankenstein Bagdadban
Kiadó: Athenaeum
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 400
ISBN: 9789632938288

— *** —

Amor Towles: Egy úr Moszkvában

Ára: 3999 helyett 2999 ft

A megrendeléshez kattints ide

Nem távozhat szabadon. De miért is tenné?

Atörténet elegáns ceruzavonásokkal megrajzolt izgalmas és különleges korszakba repít vissza minket gróf Alekszandr Rosztov történetén keresztül.

A harmincéves gróf, miután a bolsevik népi ítélőszék 1922-ben osztályidegennek bélyegzi és házi őrizetre ítéli, a Metropolba, a Kreml szomszédságában lévő nagyszállóba kerül. A zabolátlan, művelt és szellemes Rosztov egy padlásszobába kényszerül, miközben a szálló falain túl az orosz történelem talán legviharosabb évtizedei zajlanak.

A korlátozott lehetőségek azonban az érzelmi feleszmélés sokkal hatalmasabb birodalmába vezetik a grófot. Összebarátkozik a hotel néhány vendégével: az önfejű színésznővel, az éles eszű férfival, aki a rendszer támogatója, a jó kedélyű amerikaival és a temperamentumos séffel. És amikor a sors szeszélye folytán egy fiatal lány élete kerül veszélybe, a grófnak minden tudását latba kell vetnie, hogy olyan jövőt teremtsen a lány számára, amilyet az megérdemel.

Egy régen letűnt korszak hőseinek kifinomult, eleven rajza. A humorban bővelkedő, káprázatos szereplőgárdát felvonultató és gyönyörűen megírt jelenetek egész sorát kínáló regény lebilincselő stílusban mesél a gróf erőfeszítésiről, aki arra keresi a választ, mit is jelent értelmes életet élni.

Olvasd gyógyírként!

Amor Towles
Egy úr Moszkvában
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 592
ISBN: 9789634574170

— *** —

Maria Adolfsson: Botlás

Ára: 3990 helyett 2999 ft

Megrendelhető itt

A doggerlandi éves nagy osztrigaünnep után egy nő másnaposan ébred egy hotelszobában, élete legnagyobb tévedése mellett. Egy másik nőt brutálisan agyonvernek a konyhájában. Karen Eiken Hornby bűnügyi felügyelő kapja meg a nyomozást, és a helyzetét nem könnyíti meg, hogy arrogáns főnöke és az áldozat egykor házasok voltak. Talán minden a különös kollektívában kezdődött a hetvenes években. Talán egy telefonhívással tavasszal. Talán a falusi kocsmában pletykálva lehet meglelni az igazságot. Karen Eiken Hornby régebben azért tért vissza Doggerlandra, hogy munka, alkohol és ellenszenves férfiak segítségével elfelejtse a múltját. Most kénytelen saját és mások botlásai körül lavírozni.

Doggerland egy szigetcsoport az Északi-tengeren Nagy-Britannia és Skandinávia között. Az ország a brit szigeteket és az európai kontinenst egykor összekötő földtömeg megmaradt része. Doggerland ma a három fő szigetből, Heimőből, Noorőből és Friselből áll. Az országban a brit és a skandináv kultúra keveredése figyelhető meg.

Maria Adolfsson Stockholmban született és nőtt fel. Kommunikációs szakemberként dolgozott, többek között a Stockholmi Közlekedési Vállalat sajtószóvivője volt. A Botlás a doggerlandi Karen Eiken Hornby bűnügyi felülegyelőről szóló sorozat első kötete.

Maria Adolfsson
Botlás
Doggerland 1.
Kiadó: Gabo Könyvkiadó
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 448
ISBN: 9789634068129

 

This entry was posted in könyvújdonságaink. Bookmark the permalink.