70 éves RICHARD GERE

Augusztus 31-én 70 éves RICHARD GERE amerikai színész

Hollywoodban alig van valaki, akiről egy kis kutatással – és sok-sok jóindulattal – ki deríthetnénk, hogy szegről-végről magyar, így természetesen mai ünnepeltünk ereiben is csörgedezik a mi vérünkből. Ha hinni lehet az erre utaló forrásoknak, az apai nagyapja volt magyar. Ha tényleg büszkélkedhet magyar ősökkel, mi meg vele büszkélkedhetünk, hiszen az utóbbi évtizedek egyik legnépszerűbb színészéről van szó.

Fordulatokban gazdag a pályafutása, a Broadway egyik színházában kezdte, ahol a Greese című musical főszereplője volt, majd felfedezték a filmesek, első jelentősebb sikerét 1978-ban a Mennyei napokban aratta, majd rá két évre eljátszotta az Amerikai dzsigoló főszerepét. A kirobbanó siker után azonban leszálló ágba került, vagy a filmjei buktak meg, vagy szereplőként ő maga, úgyhogy annyira nekikeseredett, hogy már a visszavonulását fontolgatta. S akkor rábízták a Micsoda nő főszerepét, ami megint világsiker lett, s ő is maradt a pályán, nem lett belőle meditáló filozófus. Mert ennek is megvolt az esélye, Gere ugyanis áttért a buddhizmusra és a keleti vallásban komoly képzettséget szerzett, ami nem csoda, többször járt Tibetben, ahol a tudós szerzetesektől tanult, jó barátja a dalai láma.

A fiát is buddhista hitben nevelte, mert azért ünnepeltünk nem él aszkéta életet, a szép nőket világéletében kedvelte. Egy időben a világ egyik legszebb nőjét, Cindy Crawfordot tudhatta feleségének, gyerekét azonban második felesége, Carey Lowell színésznő szülte még házasságkötésük előtt. Több mint egy évtized után 2013-ban váltak el, s már úgy látszott idős korára agglegény marad, ámde tavaly feleségül vett egy nála 33 évvel fiatalabb spanyol lányt, aki aztán idén februárban gyerekkel ajándékozta meg. Úgyhogy ünnepeltünk, aki már egy kis pocakot is eresztett – bár most is nagyon sármos – hetvenévesen ismét babát pesztrál. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.